Hoe U Uw Computer Tegen Stof Kunt Beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Tegen Stof Kunt Beschermen
Hoe U Uw Computer Tegen Stof Kunt Beschermen

Video: Hoe U Uw Computer Tegen Stof Kunt Beschermen

Video: Hoe U Uw Computer Tegen Stof Kunt Beschermen
Video: Gaming PC Stofvrij Maken ... Hoe doe je dit ? 2024, April
Anonim

De interne elementen van de computersysteemeenheid moeten tegen stof worden beschermd. Dit verlengt de levensduur van de koelers en voorkomt schade aan interne kaarten, zoals een videokaart of netwerkkaart.

Hoe u uw computer tegen stof kunt beschermen
Hoe u uw computer tegen stof kunt beschermen

instructies:

Stap 1

Voer eerst zo vaak mogelijk een natte reiniging uit van de ruimte waarin de systeemeenheid zich bevindt. Stof vormt zich niet in de behuizing, maar wordt daar aangedreven door koelventilatoren. Dienovereenkomstig, hoe minder stof er in de kamer is, hoe minder het in de systeemeenheid terechtkomt.

Stap 2

Reinig de systeemeenheid minstens één keer per maand. Gebruik een conventionele stofzuiger om het meeste stof te verwijderen. Moeilijk bereikbare plaatsen, zoals ventilatorbladen, veeg af met wattenstaafjes gedrenkt in een zwakke alcoholoplossing. Veeg de behuizing van de systeemeenheid en de plastic oppervlakken erin schoon met een antistatisch middel. U kunt een autopaneelreiniger gebruiken.

Stap 3

De meeste systeemunits hebben twee of drie gaten waar lucht doorheen wordt geblazen. Meestal is dit een gat in de voeding, waarnaast de koeler van het bijbehorende apparaat is geïnstalleerd, en meerdere gaten in de zijklep, waardoor een stabiele ventilatie van de centrale processor mogelijk is. Installeer speciale filters op de bovenstaande gaten. Thuis kunt u nylonweefsel gebruiken.

Stap 4

Als u de mogelijkheid heeft, wikkel de systeemeenheid dan in een geschikt materiaal. Er zijn speciale "helmknoppen" waarmee u de hoeveelheid stof die in de behuizing van het apparaat terechtkomt, kunt minimaliseren

Stap 5

Probeer de systeemeenheid niet onder de tafel of in de hoeken van kamers te installeren. Plaats indien mogelijk items die stof verzamelen, zoals kussens en vloerkleden, zo ver mogelijk uit de buurt van de computer. Als je het geld niet erg vindt om je computer tegen stof te beschermen, vervang dan de standaardkoelers door een koelsysteem dat is gebouwd met koperen leidingen. Dit voorkomt dat er stof in de behuizing wordt gezogen, zonder dat de koeling van de computercomponenten wordt verminderd.

Aanbevolen: