Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Indringers

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Indringers
Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Indringers

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Indringers

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Indringers
Video: Can You DESTROY Your Computer by Deleting ONE File? 2024, Maart
Anonim

Informatie over gehackte accounts op internet is vaak te vinden in de media. In dit opzicht maken pc-gebruikers zich zorgen over hoe dit gebeurt. In feite is alles vrij eenvoudig en gebruiken hackers geen zwarte goocheltrucs om hun doelen te bereiken. Als u begrijpt hoe accounts worden gehackt, kunt u hier ook tegen beschermen.

Hoe u uw computer kunt beschermen tegen indringers
Hoe u uw computer kunt beschermen tegen indringers

instructies:

Stap 1

Wachtwoorden hergebruiken.

De meeste mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts. Sommigen gebruiken zelfs hetzelfde wachtwoord voor al hun accounts. Dit is extreem onzeker. Veel websites, zoals LinkedIn en eHarmony, zijn gehackt en hun databases zijn wereldwijd gelekt. Gestolen wachtwoorddatabases, samen met namen en e-mailadressen, zijn direct beschikbaar op internet. Hackers kunnen proberen te gebruiken om toegang te krijgen tot accounts op andere websites.

Stap 2

Keyloggers.

Er zijn zogenaamde keyloggers, kwaadaardige computerprogramma's die op de achtergrond draaien. Ze volgen elke toetsaanslag en loggen ze in hun dagboek. Ze worden vaak gebruikt om gevoelige gegevens vast te leggen, zoals creditcardnummers, wachtwoorden voor internetbankieren en andere accountgegevens. Ze worden vervolgens via internet naar aanvallers gestuurd.

De enige trefzekere remedie voor keyloggers is om antivirussoftware op uw pc te hebben om te voorkomen dat u gevaarlijke software downloadt en installeert.

Hoe u uw computer kunt beschermen tegen indringers
Hoe u uw computer kunt beschermen tegen indringers

Stap 3

Social engineering

Aanvallers gebruiken vaak social engineering-technieken om toegang te krijgen tot uw account. Phishing is een wijdverbreide vorm van social engineering geworden - in wezen vervangt een aanvaller degene die om uw wachtwoord vraagt.

Hier zijn enkele voorbeelden van social engineering:

- U heeft zogenaamd een e-mail van uw bank ontvangen die u naar een valse bankwebsite leidt waarin u om een wachtwoord wordt gevraagd.

- U ontvangt een bericht op Facebook of een andere sociale netwerkwebsite van een gebruiker die beweert een officiële Facebook-vertegenwoordiger te zijn en u vraagt om uw wachtwoord in te dienen voor authenticatie.

- Je bezoekt een website die belooft je iets van waarde te geven, zoals vrije tijd om op Steam te spelen of gratis goud in World of Warcraft. Om deze nepbeloning te ontvangen, heeft deze site een gebruikersnaam en wachtwoord nodig voor de service.

Doe voorzichtig. Geef uw wachtwoord nooit aan iemand.

Stap 4

Antwoorden op beveiligingsvragen.

Wanneer u zich op veel websites registreert, wordt u een vraag gesteld in het geval dat een vergeten wachtwoord wordt hersteld, bijvoorbeeld "Waar bent u geboren?", "Van welke school bent u afgestudeerd?", "De meisjesnaam van uw moeder", enz. Deze informatie is heel gemakkelijk te vinden op internet. In het ideale geval moet u beveiligingsvragen zo beantwoorden dat uw antwoorden onmogelijk te vinden of te raden zijn.

Stap 5

Neem je geen passende beveiligingsmaatregelen, dan is het goed mogelijk dat je account wordt gehackt.

Aanbevolen: