Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Ongeoorloofde Toegang

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Ongeoorloofde Toegang
Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Ongeoorloofde Toegang

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Ongeoorloofde Toegang

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Ongeoorloofde Toegang
Video: How I play old PC GAMES in 2021 (Win98 / WinXP / Windows 10) 2024, April
Anonim

Ongeautoriseerde toegang is gevaarlijk, niet alleen door het lezen van persoonlijke informatie, maar ook door de mogelijkheid van externe controle over het systeem met behulp van gecontroleerde softwarebladwijzers. Het lijdt geen twijfel dat de ingebouwde tools van het besturingssysteem niet voldoende zijn voor serieuzere computerbeveiliging. Daarom kan het, samen met standaard beschermingsmiddelen, geen kwaad om speciale middelen te gebruiken. Ze zijn onderverdeeld in twee typen: middelen die de fysieke toegang beperken en middelen die de toegang via het netwerk beperken.

Hoe u uw computer kunt beschermen tegen ongeoorloofde toegang
Hoe u uw computer kunt beschermen tegen ongeoorloofde toegang

instructies:

Stap 1

De meest betrouwbare oplossing voor dit probleem is het gebruik van hardwarebeveiligingen die beginnen te werken voordat het besturingssysteem van de computer opstart. Deze beveiligingen worden "elektronische sloten" genoemd. Installeer en configureer het slot in de voorbereidende fase van gebruik. Meestal wordt de configuratie uitgevoerd door een beveiligingsbeheerder.

Stap 2

Maak eerst een lijst met gebruikers die toegang krijgen tot de computer. Maak voor elke gebruiker een sleuteldrager aan. Dit kan een diskette, smartcard of elektronische tablet zijn. De lijst wordt opgeslagen in het geheugen van het elektronische slot. Maak vervolgens een lijst met bestanden die moeten worden beveiligd: uitvoerbare toepassingsmodules, bibliotheken van besturingssystemen, Microsoft Word-documentsjablonen en dergelijke.

Stap 3

Na installatie in de normale bedrijfsmodus zal het slot de gebruiker vragen om de sleuteldrager. Als de gebruiker op de lijst staat, is de authenticatie geslaagd en wordt het besturingssysteem opgestart. Tijdens de werking wordt het slot bestuurd door het pc-BIOS, maar het BIOS van sommige moderne computers kan zo worden geconfigureerd dat de besturing van het slot niet wordt overgedragen. Als je een dergelijk probleem hebt, controleer dan of je slot de mogelijkheid heeft om te voorkomen dat de computer opstart (bijvoorbeeld door de Reset-contacten te sluiten).

Stap 4

Er is ook de mogelijkheid dat een cracker het slot gewoon uit de computer kan trekken. Gebruik de volgende tegenmaatregelen om uzelf te beschermen:

• Verzegeling van de behuizing, zodat de toegang tot de systeemeenheid wordt gegarandeerd.

• Er is sprake van een complex beveiligingsmiddel wanneer het slot structureel wordt gecombineerd met een hardware-encryptie-apparaat.

• er zijn ook sloten die de pc-kast van binnenuit kunnen vergrendelen.

Aanbevolen: