Een Andere Harde Schijf Op Uw Computer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Andere Harde Schijf Op Uw Computer Aansluiten
Een Andere Harde Schijf Op Uw Computer Aansluiten

Video: Een Andere Harde Schijf Op Uw Computer Aansluiten

Video: Een Andere Harde Schijf Op Uw Computer Aansluiten
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, April
Anonim

De noodzaak om een tweede harde schijf op een computer aan te sluiten kan ontstaan wanneer er onvoldoende vrije ruimte is om bestanden op een standaard harde schijf op te slaan, en ook als u snel informatie van het ene apparaat naar het andere moet overbrengen. Deze operatie heeft zijn eigen kenmerken.

Probeer een andere harde schijf op uw computer aan te sluiten
Probeer een andere harde schijf op uw computer aan te sluiten

Hoe een harde schijf op een computer aan te sluiten

Met een speciale Mobile Rack-adapter kunt u een andere harde schijf van elke grootte en capaciteit op uw computer aansluiten, bijvoorbeeld een gewone 3,5-inch. In dit geval wordt de verbinding uitgevoerd via een USB-kabel, evenals een kabel met een 220V-adapter, die in één set in computerwinkels wordt verkocht. Plaats gewoon de harde schijf in de adapter, sluit en sluit aan op een stopcontact en een computer.

Meestal volstaat het om een tweede harde schijf op de computer aan te sluiten en deze wordt onmiddellijk door het systeem gedetecteerd. In sommige gevallen moet het apparaat echter vooraf worden geformatteerd om het bestandssysteem bij te werken. Open hiervoor de map "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de aangesloten schijf en selecteer de actie "Formatteren". Specificeer het NTFS-bestandssysteem in het venster dat verschijnt en activeer ook de functie "snel formatteren".

Hoe een harde schijf van een computer op een laptop aan te sluiten

Probeer een harde schijf van uw computer op uw laptop aan te sluiten met behulp van een speciale USB-container die u kunt kopen bij een van de computerhardwarewinkels. Het apparaat moet geschikt zijn voor het formaat van de harde schijf - 2, 5 of 3, 5. Open de container en plaats de schijf erin. Sluit de harde schijf met behulp van de kabels van de verpakking naar de container aan op een laptop en een 220V stopcontact. De snelheid van gegevensoverdracht tussen media hangt af van het type interface - USB 1.0, 2.0 of 3.0. De nieuwe USB 3.0-interface zal de overdrachtssnelheid van bestanden tussen apparaten drastisch verhogen.

Zet de laptop aan en start het besturingssysteem op. Als er geen nieuw apparaat in de map Deze computer verschijnt, moet u de verbinding van de harde schijf met de laptop voltooien via het BIOS. Start uw laptop opnieuw op en druk meerdere keren op F2, Delete of een andere toets om de BIOS-instellingen te starten. Vink in de sectie Boot het item Secondary Master aan, sla de instellingen op en start opnieuw op. Houd er rekening mee dat het apparaatstuurprogramma mogelijk ook moet worden bijgewerkt via de Device Manager-systeemservice om het apparaat goed te laten werken.

Aanbevolen: