Een Systeem Overzetten Van De Ene Harde Schijf Naar De Andere

Inhoudsopgave:

Een Systeem Overzetten Van De Ene Harde Schijf Naar De Andere
Een Systeem Overzetten Van De Ene Harde Schijf Naar De Andere
Anonim

Soms zijn er situaties waarin u de harde schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd, moet wijzigen. Om geen tijd te verspillen aan het installeren en configureren van een nieuw besturingssysteem, is het raadzaam om een ​​bestaande versie van Windows over te zetten.

Een systeem overzetten van de ene harde schijf naar de andere
Een systeem overzetten van de ene harde schijf naar de andere

Het is nodig

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Als u een besturingssysteem van de ene harde schijf naar de andere wilt kopiëren zonder extra software te gebruiken, maakt u een systeemkopie. Open het menu Systeem en beveiliging in het configuratiescherm. Ga naar het submenu "Back-up en herstel".

Stap 2

Ga naar het item "Maak een systeemkopie", Specificeer een van de partities van de tweede harde schijf als de hoofdopslag. Gebruik hiervoor niet de partitie waarnaar dit besturingssysteem wordt hersteld.

Stap 3

Nadat u de bewerking voor het maken van afbeeldingen hebt voltooid, selecteert u "Herstelschijf maken". Plaats een lege dvd in het station en klik op de knop Schijf maken. Zet uw computer uit.

Stap 4

Koppel de harde schijf los waarop al een besturingssysteem is geïnstalleerd. Zet uw computer aan en start de gebrande schijf. Selecteer "Systeem herstellen van afbeelding". Geef de nieuw gemaakte afbeelding van het besturingssysteem op. Wacht tot het Windows-herstel is voltooid.

Stap 5

Als deze optie niet bij u past, gebruikt u het programma Partition Manager. Download de versie van dit hulpprogramma die geschikt is voor uw besturingssysteem en installeer het.

Stap 6

Voer het programma uit. Open het tabblad "Wizards" en selecteer "Sectie kopiëren". Selecteer de systeempartitie van de harde schijf. Klik volgende".

Stap 7

Geef de opslaglocatie voor deze sectie op. In dit geval is het een niet-toegewezen gebied op een andere harde schijf. Klik volgende". Geef de grootte van de toekomstige sectie op. Het mag niet kleiner zijn dan de grootte van de systeempartitie. Klik volgende".

Stap 8

Klik op de knop "Voltooien" om de instellingen te voltooien. Open nu het tabblad "Wijzigingen" en activeer het item "Wijzigingen toepassen". Wacht tot het kopiëren van de systeempartitie is voltooid. Als u Windows Seven gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u de subsysteempartitie van 100 MB kopieert.

Populair per onderwerp