Hoe Installeer Ik Een SATA Harde Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een SATA Harde Schijf?
Hoe Installeer Ik Een SATA Harde Schijf?

Video: Hoe Installeer Ik Een SATA Harde Schijf?

Video: Hoe Installeer Ik Een SATA Harde Schijf?
Video: SATA harde schijf installeren in pc 2024, April
Anonim

U moet een bepaald bedrag betalen om een harde schijf in een servicecentrum te installeren. Daarnaast is het sjouwen van een systeemunit ook niet bepaald een prettige bezigheid. Het is veel gemakkelijker om thuis een harde schijf te installeren. Zelfs als je geen idee hebt van de architectuur van een computer, kun je zo'n taak nog steeds aan. Bovendien doe je door een keer zo'n procedure te doorlopen de nodige ervaring op en kun je, indien nodig, anderen helpen.

Hoe installeer ik een SATA harde schijf?
Hoe installeer ik een SATA harde schijf?

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - SATA-kabel;
  • - SATA-harde schijf.

instructies:

Stap 1

De volgende stappen beschrijven de procedure voor het installeren van een SATA-harde schijf, aangezien dit tegenwoordig de meest voorkomende harde schijven zijn. Eerst moet u uw computer loskoppelen van de stroom. Koppel er ook andere componenten van los. Draai vervolgens de bevestigingsschroeven los en verwijder het deksel van de systeemeenheid. Leg de systeemeenheid voor het gemak op zijn kant.

Stap 2

Kijk nu eens goed naar het moederbord. U moet SATA-interfaces vinden. Het kunnen er meerdere zijn. SATA staat ernaast geschreven. Heel vaak bevinden deze connectoren zich rechtsonder op het moederbord. Als je een schema voor je bord hebt, kun je die er eerst bij vinden. Wanneer u ze vindt, sluit u de SATA-kabel aan op deze interface.

Stap 3

Installeer daarna de harde schijf in een vrije ruimte van de systeemeenheid. Schroef de harde schijf op de computerbehuizing. Gebruik hiervoor de montageschroeven die bij de harde schijf horen. Als je ze niet hebt, kun je ze apart kopen.

Stap 4

Nadat de harde schijf in het compartiment is geplaatst, sluit u het andere uiteinde van de SATA-kabel erop aan. Nu moet u de stroom op de harde schijf aansluiten. Onder de draden die van de voeding komen, moet er een draad zijn met SATA op het uiteinde van de connector. Dit is wat je nodig hebt om verbinding te maken met je harde schijf.

Stap 5

Sluit het deksel van de systeemeenheid nog niet. Sluit er een monitor en een muis op aan. Zet uw computer aan. Wacht tot het besturingssysteem is geladen. Ga daarna naar "Mijn Computer". Daar zou nu een andere harde schijf moeten worden weergegeven.

Stap 6

Als alles goed is gegaan en het systeem het apparaat heeft herkend, kun je het deksel van de systeemeenheid sluiten en andere apparaten aansluiten. Maar als er geen nieuwe harde schijf verschijnt, hebt u hoogstwaarschijnlijk een van de snoeren niet volledig geplaatst. Het wordt aanbevolen om uw contacten nogmaals te controleren.

Aanbevolen: