Hoe Installeer Ik Windows Op Een Nieuwe Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Op Een Nieuwe Harde Schijf
Hoe Installeer Ik Windows Op Een Nieuwe Harde Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een Nieuwe Harde Schijf

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe vervang je een HDD/SSD en installeer je een nieuwe Windows 10 op je laptop ? 2023, Januari-
Anonim

Bij het kopen van een nieuwe computer rijst meteen de vraag om er een besturingssysteem op te installeren. Om dit te doen, hoeft u geen extra vaardigheden en kennis te hebben. Windows-installatie is eenvoudig.

Hoe installeer ik Windows op een nieuwe harde schijf
Hoe installeer ik Windows op een nieuwe harde schijf

Het is nodig

  • - een computer;
  • - Windows-installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan om Windows op een nieuwe harde schijf te installeren. Plaats de installatieschijf van het besturingssysteem in het station. Als na een paar minuten het installatievenster niet verschijnt en een bericht als dit verschijnt Plaats systeemschijf en druk op een willekeurige enter op het scherm, dan moet u de computer opnieuw opstarten en het BIOS openen.

Stap 2

Om dit te doen, drukt u bij de eerste opstart van de computer op de Del-toets of de F2-knop, dit hangt af van de BIOS-versie, ga dan naar het item Geavanceerd en selecteer het item Geavanceerde BIOS-functies. U moet de optie First Boot Device vinden en de CD-waarde daarin selecteren om het besturingssysteem op de harde schijf te kunnen installeren.

Stap 3

Druk op de F10-knop om uw wijzigingen op te slaan en start uw computer opnieuw op om Windows op een nieuwe harde schijf te installeren. Het opstarten vanaf de installatieschijf zal beginnen. Na het downloaden van de installatiebestanden verschijnt er een venster waarin u de schijf moet selecteren om het systeem te installeren.

Stap 4

Markeer de gewenste schijf, druk op de "C"-knop om een ​​partitie op de schijf te maken voor het installeren van het besturingssysteem. Voer de vereiste schijfgrootte in megabytes in, zoals de praktijk laat zien voor de toekomstige schijf C, dertig gigabytes is voldoende. Het zal het besturingssysteem hosten, evenals alle geïnstalleerde programma's.

Stap 5

Maak hiervoor eventueel andere logische schijven aan, doe hetzelfde met het niet-toegewezen gebied op de schijf. Vervolgens moet u een schijfpartitie selecteren om het Windows-besturingssysteem te installeren, hiervoor selecteert u de partitie en drukt u op de Enter-toets.

Stap 6

Formatteer in het volgende venster de geselecteerde partitie. Wanneer u het besturingssysteem op een nieuwe harde schijf installeert, moet u de formatteringsoptie "Partitie formatteren in het NTFC-systeem" selecteren. Snel formatteren wordt niet aanbevolen. Wacht tot de schijf is geformatteerd en de bestanden naar de schijf zijn gekopieerd. De computer zal opnieuw opstarten.

Stap 7

Volg de instructies van de systeeminstallatiewizard, selecteer de benodigde parameters ervoor: regio, accounts, netwerkverbindingsparameters, enzovoort. Wacht tot de installatie is voltooid. Start je computer opnieuw op. De installatie van het besturingssysteem is voltooid.

Populair per onderwerp