Nieuwe Harde Schijven Aansluiten

Inhoudsopgave:

Nieuwe Harde Schijven Aansluiten
Nieuwe Harde Schijven Aansluiten

Video: Nieuwe Harde Schijven Aansluiten

Video: Nieuwe Harde Schijven Aansluiten
Video: SATA harde schijf installeren in pc 2024, Maart
Anonim

De groei van digitale technologie zet zijn tempo in de wereld van computers, en weinig mensen zijn verbaasd dat ze het volume van harde schijven en hun prestaties moeten vergroten. Oude modellen kunnen u echter van dienst zijn, samen met "nieuwelingen". Het blijft om ze correct in de computer te plaatsen en de "valkuilen" te omzeilen die met een dergelijke combinatie kunnen worden aangetroffen.

Nieuwe harde schijven aansluiten
Nieuwe harde schijven aansluiten

Noodzakelijk

  • - winchester;
  • - datakabel met een geschikte connector;
  • - vrije ruimte in de computersysteemeenheid.

instructies:

Stap 1

Plaats de nieuwe harde schijf in de computerkast. Om dit te doen, zet u de computer uit, koppelt u de voeding los (schakel de knop uit of trekt u de stekker uit het stopcontact), verwijdert u beide zijpanelen van de systeemeenheid, installeert en bevestigt u de nieuwe harde schijf aan beide zijden met schroeven in de vrije sleuven van de zaak. Sluit de datakabel (lintkabel) en de voedingskabel aan. Moderne harde schijven worden meestal aangesloten via een SATA (Serial ATA) connector. Zorg ervoor dat het moederbord van uw computer een vergelijkbare connector heeft voordat u deze aanschaft. Anders is het noodzakelijk om een harde schijf te gebruiken met de oude verbindingstechnologie - IDE. Stel de jumpers in op de juiste positie (als het de masterschijf is, staat de jumper in de "Master" -positie, als de slave "Slave" is). Een instructiesticker met de positie van de jumpers bevindt zich meestal op de behuizing van de harde schijf. Installeer de zijpanelen van de systeemeenheid en sluit de voeding aan.

Stap 2

Zet de computer aan en ga naar het hulpprogramma SETUP BIOS (hiervoor moet u gewoonlijk de Del-toets ingedrukt houden aan het begin van het opstarten). In het SETUP-programma moet u ervoor zorgen dat de nieuwe en oude harde schijven correct door het systeem worden herkend en in de juiste volgorde staan. Dit is te zien in het menu Standaard CMOS-functies. Kijk na het openen naar de lijst met gedetecteerde apparaten, voor elk van de eigenschappen (grootte, aantal cilinders, enz.) worden weergegeven. Als je van plan bent om vanaf een nieuwe schijf op te starten, selecteer dan het juiste item tegenover je schijf in het menu Geavanceerde BIOS-functies, specificeer het eerst.

Stap 3

Start uw pc opnieuw op. Controleer het laden van het besturingssysteem en zorg ervoor dat er geen storingen en abnormale situaties zijn (bevriest, onverwacht opnieuw opstarten). Als alles goed is gegaan, detecteert het systeem bij de eerste start een nieuwe harde schijf en kunt u ermee werken. Als de drive niet wordt gevonden, is het de moeite waard om te controleren of de kabels correct zijn aangesloten en de SETUP is ingesteld.

Stap 4

De gevonden harde schijf is klaar voor gebruik: u kunt hem formatteren, nieuwe partities maken, letters toewijzen aan logische stations. Voor eenvoudig gebruik van deze functies opent u het programma Verkenner (toetscombinatie WIN + E) en selecteert u de gewenste contextmenuopdracht door met de rechtermuisknop op de nieuwe schijf te klikken. Onthoud dat het formatteren van schijven alle informatie erop zal vernietigen! Maatregelen nemen om informatie te archiveren of back-uppen naar andere harde schijven of Flash-apparaten.

Aanbevolen: