Twee SATA-harde Schijven Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee SATA-harde Schijven Aansluiten
Twee SATA-harde Schijven Aansluiten

Video: Twee SATA-harde Schijven Aansluiten

Video: Twee SATA-harde Schijven Aansluiten
Video: SATA harde schijf installeren in pc 2024, April
Anonim

Om de hoeveelheid permanent geheugen van de computer te vergroten, is het raadzaam een extra harde schijf aan te sluiten. De keuze van de harde schijf is afhankelijk van de specificaties van het pc-moederbord.

Twee SATA-harde schijven aansluiten
Twee SATA-harde schijven aansluiten

Noodzakelijk

  • - IDE-SATA-controller;
  • - USB-SATA-aansluiting.

instructies:

Stap 1

Schakel de computer uit door de systeemeenheid los te koppelen van de netvoeding. Open de blokkoffer. Meestal hoeft alleen de linker muur te worden verwijderd. Hiermee hebt u toegang tot alle benodigde elementen van de pc. Als je twee SATA harde schijven hebt, dan heb je bepaalde connectoren op het moederbord en speciale kabels nodig. Plaats beide harde schijven in het harde-schijfcompartiment en zet ze vast met schroeven. Zorg ervoor dat de harde schijven niet wiebelen.

Stap 2

Sluit beide harde schijven aan op het moederbord met behulp van SATA-kabels. Om de verdere configuratie van de parameters van synchrone werking van harde schijven te vereenvoudigen, sluit u de harde schijf waarop u het besturingssysteem gaat installeren aan op de SATA1-poort.

Stap 3

Sluit de voeding aan op beide harde schijven. Gebruik hiervoor de kabels die uit de voeding van de computer komen. Als er maar één SATA-kabel in het apparaat zit, koop dan een speciale adapter. Dit is nodig om de IDE-kabel aan te sluiten op de SATA-poort op de harde schijf.

Stap 4

Als je moederbord helemaal geen SATA-poorten heeft, schaf dan een speciale controller aan waarmee je SATA harde schijven kunt aansluiten. Gebruik het om de harde schijven op het moederbord aan te sluiten. In dit geval moet u IDE-kanalen gebruiken. Ze zijn een brede meerkanaals connector.

Stap 5

Als u geen twee SATA-controllers op de IDE-poorten kunt aansluiten, gebruik dan een USB-SATA-adapter. In dit geval is het via deze controller noodzakelijk om de harde schijf aan te sluiten waarop geen besturingssystemen zullen worden geïnstalleerd. Het is zeer waarschijnlijk dat deze harde schijf pas wordt gedetecteerd nadat het besturingssysteem is geladen.

Aanbevolen: