Een Twisted Pair-kabel Comprimeren Voor Een Hub?

Inhoudsopgave:

Een Twisted Pair-kabel Comprimeren Voor Een Hub?
Een Twisted Pair-kabel Comprimeren Voor Een Hub?

Video: Een Twisted Pair-kabel Comprimeren Voor Een Hub?

Video: Een Twisted Pair-kabel Comprimeren Voor Een Hub?
Video: Ethernet Cables, UTP vs STP, Straight vs Crossover, CAT 5,5e,6,7,8 Network Cables 2024, April
Anonim

Om computers op een netwerk aan te sluiten, heb je de computers zelf nodig met ingebouwde netwerkkaarten, een switch (ook wel hub genoemd) en een twisted-pair netwerkkabel. Als computers zich in verschillende kamers bevinden, moet de kabel ongekrompen worden gelegd en vervolgens op de afgewerkte uiteinden worden gekrompen.

Een twisted pair-kabel comprimeren voor een hub
Een twisted pair-kabel comprimeren voor een hub

instructies:

Stap 1

Bereid het gereedschap voor - krimptang voor de RJ-45-connector en de connectoren zelf. Als je een paar kabels moet trekken, leen de tool dan een tijdje van een vriend, want dit bespaart jezelf een beetje geld. Connectoren zijn goedkoop, koop er meerdere tegelijk in het geval van niet succesvol krimpen.

Stap 2

Gebruik een krimptang om een klein stukje van de wikkeling van het uiteinde van de kabel af te pellen. Neem de connector met het contact naar boven en steek de kabeldraden er voorzichtig in zoals beschreven in de volgende paragraaf. Meestal kunnen de draden alleen in een bepaalde volgorde worden geplaatst, anders is er geen verbinding tussen de pc's.

Stap 3

Voer de draden van links naar rechts in de volgende volgorde in, rekening houdend met de kleuren: 1. wit-oranje 2. oranje 3. wit-groen 4. blauw 5. witblauw 6. groen 7. witbruin 8. Bruin.

Stap 4

Installeer de connector (met de draden in de juiste volgorde geplaatst) in de connector op de krimptang. Knijp stevig in het gereedschap en druk daarbij de draden op de connectorpinnen. U kunt deze actie twee keer uitvoeren om het resultaat te consolideren.

Stap 5

Als het gereedschap niet goed krimpt, kunt u het contact verbeteren met een gewone platte schroevendraaier. Om de kwaliteit van de draadkrimp te controleren, zijn er speciale testers voor lokale netwerken. U kunt de kabel echter zelf controleren door de connector in de connector op de netwerkkaart van de computer te steken en de verbinding tot stand te brengen. Om een lokaal netwerk op een pc te configureren, moet u in de regel de IP-adressen invoeren, die worden onderscheiden door de laatste cijfers. Er is een groot aantal verschillende instructies op internet die de oplossing voor dit probleem beschrijven.

Aanbevolen: