Een Bestand Comprimeren Voor Verzending

Inhoudsopgave:

Een Bestand Comprimeren Voor Verzending
Een Bestand Comprimeren Voor Verzending

Video: Een Bestand Comprimeren Voor Verzending

Video: Een Bestand Comprimeren Voor Verzending
Video: PDF bestanden comprimeren 2024, April
Anonim

Bestanden die zijn gecomprimeerd met archiveringsprogramma's nemen veel minder schijfruimte in beslag en kunnen veel sneller naar een andere computer worden overgebracht dan niet-gecomprimeerde bestanden. Meerdere bestanden kunnen worden gegroepeerd in één gecomprimeerde map, wat het delen van bestanden vereenvoudigt en u in staat stelt om slechts één bestand aan een e-mailbericht toe te voegen in plaats van meerdere.

Een bestand comprimeren voor verzending
Een bestand comprimeren voor verzending

Het is nodig

  • - een computer;
  • - archiveringsprogramma.

instructies:

Stap 1

U kunt bestanden zippen voor verzending per e-mail met behulp van standaardtools van het Windows-besturingssysteem. Navigeer naar het bestand dat u wilt comprimeren, klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map, selecteer Verzenden en selecteer vervolgens Gecomprimeerde zip-map. Er verschijnt een nieuwe gezipte map op het scherm, klik er met de rechtermuisknop op en klik op "Naam wijzigen" om de naam van deze map te wijzigen.

Stap 2

Ga naar de officiële site van de populaire Winrar-archiver, https://www.rarlab.com/. Download daar het archiveringsprogramma om de bestanden te archiveren. Volg hiervoor de link https://www.rarlab.com/rar/wrar401.exe, wacht tot het downloaden is voltooid, voer het installatiebestand uit en installeer het programma. Voer het programma uit, in het venster ziet u een lijst met mappen en bestanden op uw computer. Ga naar de map waar de bestanden staan die zijn voorbereid voor archivering. U kunt op dezelfde manier als in Verkenner door mappen navigeren in het programmavenster

Stap 3

Selecteer met de muis de benodigde bestanden om een archief aan te maken, klik op de knop "Toevoegen" op de werkbalk of op de sneltoets Alt + A. Geef vervolgens in het volgende venster een naam op voor het archief dat wordt gemaakt. Selecteer de map waarin u het archief wilt maken. Als u een archief met meerdere volumes wilt maken, bijvoorbeeld om een groot bestand te comprimeren en per e-mail te verzenden, waar beperkingen gelden voor de grootte van bestanden, voert u de grootte van het volume in het speciale veld in. Op de e-mailserver van waaruit u een bestand gaat verzenden, kunt u bijvoorbeeld geen bestanden verzenden die groter zijn dan 100 MB. Dit betekent dat de grootte van het volume in dit veld moet worden opgegeven als 102400 KB. Vervolgens wordt het bestand gecomprimeerd en in "stukjes" van 100 MB per stuk gesneden.

Stap 4

Bescherm het archief tegen mogelijke transportschade. Om dit te doen, voegt u informatie voor herstel toe, gaat u naar het tabblad "Geavanceerd" en geeft u het percentage van de archiefgrootte op dat zal worden ingenomen door de gegevens voor herstel. De waarde kan worden ingesteld op 3%. Om het archief te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, gaat u naar het tabblad "Geavanceerd" en klikt u op de knop "Wachtwoord instellen". Voer in het venster dat verschijnt het wachtwoord in om een beveiligd archief te maken. Klik op "OK" om de bestanden in een archief te comprimeren. Er verschijnt een venster met compressiestatistieken, klik op de knop "Achtergrondmodus" en het venster wordt geminimaliseerd tot een lade.

Aanbevolen: