Een Partitie Op De Harde Schijf Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Partitie Op De Harde Schijf Verwijderen
Een Partitie Op De Harde Schijf Verwijderen

Video: Een Partitie Op De Harde Schijf Verwijderen

Video: Een Partitie Op De Harde Schijf Verwijderen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

Programma's waarmee u een harde schijfpartitie kunt verwijderen en er andere bewerkingen op kunt uitvoeren, worden schijfbeheerders genoemd. Er zijn veel van dergelijke programma's: Partition Logic, BootIt Next Generation, Partition Manager, Acronis Disk Director en andere. In de laatste van de vermelde programma's wordt de bewerking om een harde schijfpartitie te verwijderen teruggebracht tot een reeks eenvoudige opeenvolgende acties.

Een partitie op de harde schijf verwijderen
Een partitie op de harde schijf verwijderen

instructies:

Stap 1

Start Acronis Disk Director.

Rechts in het hoofdvenster van het programma ziet u alle harde schijven die op de computer zijn geïnstalleerd, evenals alle bestaande partities erop. Houd er rekening mee dat bovenaan de schijfpartities worden weergegeven in de vorm van afzonderlijke pictogrammen, die niet kunnen worden gebruikt om het aantal fysiek geïnstalleerde harde schijven te beoordelen. Onderaan ziet u partities gegroepeerd op harde schijven waarop ze zich direct bevinden. Een fysieke schijf kan meerdere partities hebben. U kunt hun grootte respectievelijk verkleinen of vergroten door de volumes van aangrenzende partities op dezelfde harde schijf te vergroten of te verkleinen.

Stap 2

Definieer in het bovenste deel van het venster de partitie van de schijf die u wilt verwijderen. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer de opdracht "Verwijderen" in het pop-upmenu. Het sectiepictogram verandert in "Niet-toegewezen ruimte". Als u nog enkele bewerkingen moet uitvoeren, bijvoorbeeld om de grootte van een aangrenzende schijfpartitie te vergroten ten koste van de vrijgekomen ruimte, selecteert u de juiste opdracht in de "Wizards" in het linkergedeelte van het hoofdprogrammavenster.

Stap 3

Nadat alle instellingen voor de bewerkingen zijn gemaakt, klikt u op de zwart-witte vlag in het toolvenster onder de menubalk. U ziet een venster met een volledige lijst van uitgevoerde bewerkingen. Bevestig de acties door op de knop "Doorgaan" te klikken. Nadat alles klaar is, toont het programma een venster met een servicebericht waarin staat dat alle bewerkingen met succes zijn voltooid.

Aanbevolen: