Hoe Een Programma In Het Register Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma In Het Register Te Vinden
Hoe Een Programma In Het Register Te Vinden

Video: Hoe Een Programma In Het Register Te Vinden

Video: Hoe Een Programma In Het Register Te Vinden
Video: Zo werkt het UBO-register voor VZW’s! 2024, April
Anonim

Soms is het nodig om een recent geïnstalleerd programma te verwijderen, maar bij het zoeken naar een uninstaller verschijnt dit bestand mogelijk niet. In dit geval wordt aanbevolen om de programmabestanden te verwijderen en het systeemregister op te schonen.

Hoe een programma in het register te vinden
Hoe een programma in het register te vinden

Noodzakelijk

Regedit-software

instructies:

Stap 1

Regedit is een register-editor die in het besturingssysteem is ingebouwd. De naam is een afkorting voor de zin Register bewerken. Dit programma dient om alle registersleutels te ordenen, aan te maken en te verwijderen. Wanneer u het programma verwijdert, moet u het register wissen van onnodige sleutels die eerder door het besturingssysteem werden gebruikt.

Stap 2

Voordat u de registerbestanden bewerkt, moet u de map met het programma verwijderen. Open de map Program Files, selecteer de gewenste map en druk op de Delete-toets om naar de "Prullenbak" te gaan of Shift + Delete om deze volledig van de harde schijf te verwijderen.

Stap 3

Ga nu naar Register-editor. Klik op het menu Start en selecteer Uitvoeren of druk op de toetscombinatie Win + R. In het geopende venster verplaatst u de cursorfocus naar een leeg veld en typt u regedit en drukt u vervolgens op Enter.

Stap 4

Het moet gezegd worden dat het bewerken van registerbestanden door een beginner gevaarlijk is, dus het is beter om een reservekopie te maken. Klik in het bovenste menu op "Bestand" en selecteer "Exporteren". Vink in het geopende venster het vakje aan naast de regel "Volledig register", voer de bestandsnaam in en klik op de knop "Opslaan".

Stap 5

Registerbestanden kunnen worden geëxporteerd via de opdrachtregel. De opdrachtregel wordt meestal gestart via het menu "Start", de sectie "Standaardprogramma's". Voer in het venster de opdracht regedit / E d: export.reg in en druk op Enter. Met deze opdracht kopieert u het registerbestand export.reg naar de hoofdmap van het "D:"-station.

Stap 6

Om te zoeken naar sleutels die door het programma zelf zijn achtergelaten, moet u op het bovenste menu "Bewerken" klikken en "Zoeken" selecteren. Voer in het venster dat verschijnt de naam in van het programma of het bedrijf dat het distribueert. Druk op Enter of F2 om de zoekactie te starten.

Stap 7

Gevonden sleutels kunnen worden verwijderd door te markeren en op de Delete-toets te drukken. Vervolgens moet u de register-editor sluiten en uw computer opnieuw opstarten. Uw computer is nu vrij van het externe programma.

Aanbevolen: