Hoe Een Moderne Computer Te Bouwen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Moderne Computer Te Bouwen?
Hoe Een Moderne Computer Te Bouwen?

Video: Hoe Een Moderne Computer Te Bouwen?

Video: Hoe Een Moderne Computer Te Bouwen?
Video: Wat heb ik nodig om mijn PC te bouwen? 2024, Mei
Anonim

De moderne computer is een zeer relatief begrip. Alle componenten die niet eerder dan een jaar voor het huidige moment zijn geproduceerd, zijn modern te noemen. Dit zegt echter niets over hun kenmerken en prestaties. In zo'n gevarieerde keuze die moderne computertechnologie nu biedt, is het gemakkelijk en verwarrend.

Hoe een moderne computer te bouwen?
Hoe een moderne computer te bouwen?

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u beslissen wat voor soort computer en wat u wilt kopen. Als je een computer nodig hebt om teksten te typen, te communiceren op internet, video's te bekijken, naar muziek te luisteren en eenvoudige spelletjes te spelen, kies dan voor de zogenaamde budgetsysteemeenheid. Het bestaat uit een dual-coreprocessor, 2-4 GB geheugen, 500 of 1000 GB harde schijf, een moederbord met geïntegreerde video (dit betekent dat u geen aparte videokaart zult hebben - deze wordt geïntegreerd in het hoofdmoederbord) en een schijf voor het lezen van schijven.

Stap 2

Als je een computer neemt voor games, bepaal dan welke vereisten de games die je graag speelt hebben. U kunt een systeemeenheid maken van de duurste reserveonderdelen die te koop zijn, maar houd er rekening mee dat u 20-30 procent te veel betaalt voor hun "nieuwigheid". Zodra er krachtigere boards in de uitverkoop komen, verliezen de huidige in prijs. Op dit moment een quad-coreprocessor, 4-6 GB RAM, een 1-1,5 TB harde schijf, een full-size moederbord op basis van een chipset van een ouder model, een schijfstation en een videokaart 450-470 / 550-560 model met 1 GB eigen geheugen.

Stap 3

Als u een computer meeneemt naar uw werk, moet u reserveonderdelen kiezen op basis van het type activiteit. Voor videocodering is het belangrijk om minimaal een tri-core processor, een videokaart met een grote voorraad eigen geheugen en een grote harde schijf te hebben. Voor informatieverwerking (geen boekhouding) en het samenstellen van programma's zal een krachtige processor en de hoeveelheid RAM van groter belang zijn. Als u geen van deze complexe taken wilt uitvoeren, zie punt 1.

Stap 4

De keuze van reserveonderdelen zelf heeft ook enkele trucjes. Bepaal eerst op basis van welke processor u uw computer gaat bouwen - Athlon of Intel (ondanks alle controverse van amateurs, ze zijn redelijk vergelijkbaar). De keuze van de processor beïnvloedt de keuze van het moederbord vanwege de montagevoet: ze zijn fundamenteel anders. Daarnaast geldt: hoe krachtiger je de processor neemt, hoe duurder het is om voor een moederbord te kiezen. Ook geldt: hoe krachtiger je een videokaart neemt, hoe krachtiger je een voeding moet kopen. Al deze wijsheid kun je leren van forums over het relevante onderwerp.

Stap 5

Als je het moeilijk vindt om alles in één keer zelf uit te zoeken, neem dan gewoon contact op met een deskundig persoon of een adviseur in een computerwinkel. Vertel meteen waar je een computer voor nodig hebt, zodat de gesprekspartner de gewenste optie kan kiezen. Neem contact op met een paar winkels voor vergelijking - de kans is groot dat u niet al te veel verschil zult vinden in hun advies.

Aanbevolen: