Wat Heb Je Nodig Om Een computer Te Bouwen

Wat Heb Je Nodig Om Een computer Te Bouwen
Wat Heb Je Nodig Om Een computer Te Bouwen

Video: Wat Heb Je Nodig Om Een computer Te Bouwen

Video: Wat Heb Je Nodig Om Een computer Te Bouwen
Video: Wat heb ik nodig om mijn PC te bouwen? 2024, Mei
Anonim

Sommige gebruikers kiezen ervoor om zelf nieuwe pc's in elkaar te zetten. Met deze aanpak kunt u ongeveer 20% besparen op de kosten van de voltooide pc en alle componenten zelf kiezen.

Wat je nodig hebt om een computer te bouwen
Wat je nodig hebt om een computer te bouwen

Het belangrijkste element in de montage van een personal computer is het moederbord. De keuze van alle andere componenten hangt af van dit apparaat. Het is erg belangrijk om het juiste moederbordmodel te kiezen op basis van uw voorkeuren voor andere apparaten.

Nadat je een moederbord hebt gekozen, moet je de rest van de hardware ophalen. Het is noodzakelijk om rekening te houden met uw financiële mogelijkheden en behoeften. Bij het kopen van componenten is het raadzaam om vooraf de benodigde modellen van bepaalde apparaten te selecteren. Hiermee kunt u een computer bouwen met uitgebalanceerde prestatieparameters. Koop bijvoorbeeld geen processor die te krachtig is, terwijl je bespaart op het moederbord en RAM.

Nu moet je een computerkast selecteren. Zorg ervoor dat deze overeenkomt met de vormfactor van het moederbord. Dit voorkomt het gedoe van het installeren van apparatuur in de behuizing. Denk aan het koelsysteem. Bedenk hoeveel koelers je nodig hebt en waar je ze moet installeren.

Na aanschaf van de componenten dient u direct over te gaan tot de montage. Je hebt een kruiskopschroevendraaierset en koelpasta nodig. Dit laatste accessoire wordt vaak verkocht met een centrale verwerkingseenheid. U moet de montage starten met de voorbereiding van de systeemeenheid en de installatie van het moederbord. Verwijder vooraf de metalen platen van de achterkant van het apparaat. Dit is nodig om een videokaart en PCI-apparaten te installeren.

Nu moet je de centrale processor installeren, er koelpasta op aanbrengen en beginnen met het installeren van de koelradiator. Het wordt aanbevolen om stroomkabels en extra kabels op het moederbord aan te sluiten. Sommige draden zijn moeilijk aan te sluiten na het installeren van de rest van de componenten. Installeer de overige apparaten in de daarvoor bestemde sleuven en controleer de werking van de computer.

Aanbevolen: