Zelf Een Computer Bouwen

Inhoudsopgave:

Zelf Een Computer Bouwen
Zelf Een Computer Bouwen

Video: Zelf Een Computer Bouwen

Video: Zelf Een Computer Bouwen
Video: Zo bouw jij je eigen (gaming) PC! 2024, April
Anonim

Door zelf een computer in elkaar te zetten, kunt u de apparatuur krijgen met precies de configuratie die u nodig hebt, en kunt u geld besparen zonder een kant-en-klare machine aan te schaffen. Om zelf een computer in elkaar te zetten, moet je beslissen over het doel van de toekomstige computer en op basis daarvan componenten kiezen en kopen. En u kunt voorbeelden van computerconfiguraties (gaming, kantoor, enz.) Op de websites van online winkels zien. De eigenlijke montage van de computer, wat in de eerste plaats de montage van de systeemeenheid betekent, omvat verschillende fasen.

Zelf een computer bouwen
Zelf een computer bouwen

Noodzakelijk

Kruiskopschroevendraaier, accessoires voor de systeemeenheid

instructies:

Stap 1

Raadpleeg de handleiding van je moederbord. Afhankelijk van de fabrikant en het merk van het moederbord hebben ze hun eigen ontwerpkenmerken waarmee rekening moet worden gehouden. Start de montage vanaf het moederbord.

Stap 2

Installeer de processor in de socket. Het moet moeiteloos gaan. Het is belangrijk om de processor correct te oriënteren ten opzichte van de socket. Klik het processorretentiemechanisme op zijn plaats. Breng een dunne laag koelpasta aan op het oppervlak van de processor.

Stap 3

Monteer de koeler (koeler - koellichaam met ventilator voor koeling van de processor) op de processor. Sluit de voedingskabel van de koeler aan op de overeenkomstige connector op het moederbord.

Stap 4

Installeer het RAM-geheugen in de slots. Houd de RAM-balk bij de randen vast, raak de contacten niet aan. Zorg er bij het installeren voor dat de groeven van de riem en de sleuven zijn uitgelijnd en druk op de randen van de riem. Klik de bevestigingsmechanismen op hun plaats.

Stap 5

Verwijder de zijpanelen van de computerkast en leg deze op zijn kant. Installeer de slotplaat voor de moederbordpoorten in het chassis, rekening houdend met de locatie van de poorten op het moederbord. Plaats het moederbord op de beugel op de poten, draai de bevestigingsbouten vast.

Stap 6

Plaats de harde schijf in de mand, bevestig deze met schroeven als er geen vergrendelingen in de mand zijn.

Stap 7

Installeer het optische schijfstation. Eerst moet u het voorpaneel van de behuizing verwijderen en de metalen plug op de plaats van installatie afbreken. Bevestig de aandrijving met schroeven aan beide zijden.

Stap 8

Als je uitbreidingskaarten hebt: geluidskaart, videokaart of andere, installeer ze dan in de overeenkomstige sleuven.

Stap 9

Sluit de knoppen en luidsprekerkabels op het voorpaneel aan. Zoek de draden met het label: hd led, power sw, reset sw, power led, luidspreker en sluit ze aan op de vereiste connectoren op het moederbord.

Stap 10

Verbind de voorste USB-uitgangen met de draden met het label USB. Verbind de voorste hoofdtelefoon- en microfoonaansluitingen met de draad met het label audio.

Stap 11

Sluit de kabel van de voeding aan op de harde schijf en de SATA-kabel voor gegevens (het ene uiteinde op de sata1-connector op het moederbord, het andere op het slot van de harde schijf).

Stap 12

Sluit het optische schijfstation en het diskettestation op dezelfde manier aan.

Stap 13

Sluit de kabels van de voeding aan op het moederbord.

Aanbevolen: