Hoe Kies Je Een Moderne Computer?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Moderne Computer?
Hoe Kies Je Een Moderne Computer?

Video: Hoe Kies Je Een Moderne Computer?

Video: Hoe Kies Je Een Moderne Computer?
Video: Hoe kies je een creator laptop 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van een personal computer moet u op veel parameters letten. Eerst moet u het doel van de aankoop van het apparaat achterhalen en mogelijke opties voor het gebruik ervan bieden.

Hoe kies je een moderne computer?
Hoe kies je een moderne computer?

instructies:

Stap 1

Bepaal het type personal computer dat bij u past. Als je van plan bent het apparaat op kantoor te gebruiken en je absoluut geen krachtige pc nodig hebt, koop dan een all-in-one. Deze combinatie van monitor en systeemeenheid kan aanzienlijk ruimte in de kamer besparen.

Stap 2

Als u een klassieke versie van een personal computer wilt aanschaffen, gaat u verder met de selectie van componenten. Natuurlijk moet je beginnen met de selectie van de centrale processor. Dit is het belangrijkste apparaat dat verantwoordelijk is voor de pc-prestaties.

Stap 3

Het belangrijkste kenmerk van een CPU is de kloksnelheid van zijn kernen. Wil je geen geld uitgeven aan een quad-core processor, kies dan voor een dual-core toestel. In dit geval mag de frequentie van elk van hen niet minder zijn dan 2,5 GHz.

Stap 4

Kies de hoeveelheid RAM op basis van uw behoeften. Als u niet van plan bent om veel verschillende applicaties tegelijkertijd uit te voeren, is 2-4 GB RAM voldoende. Uiteraard hebben we het over DDR-3 geheugenmodules.

Stap 5

Begin met het kiezen van een videoadapter voor uw computer. Als je geen krachtige grafische editors of games gaat gebruiken, koop dan een computer met een ingebouwde videochip. Als je de voorkeur geeft aan discrete grafische kaarten, kies dan een apparaat met minimaal 1 GB geheugen. De breedte van de geheugenbus moet gelijk zijn aan of groter zijn dan 256 bits.

Stap 6

Let bij het kiezen van een behuizing voor een systeemeenheid op de aanwezigheid van koelventilatoren en extra apparaten, zoals een kaartlezer. Als u een kant-en-klare systeemeenheid koopt en geen afzonderlijke elementen, kijk dan in de behuizing.

Stap 7

Controleer of de juiste apparaten aanwezig zijn en of er geen zichtbare schade is. De kwaliteit van de systeemeenheid kan soms direct na onderzoek van de videoadapter worden beoordeeld. Als de computer een "verkleind" model van een videokaart heeft zonder een plastic behuizing en het vereiste aantal koelers, weiger dan dit product te kopen.

Aanbevolen: