Snel Van Tabblad Wisselen

Inhoudsopgave:

Snel Van Tabblad Wisselen
Snel Van Tabblad Wisselen

Video: Snel Van Tabblad Wisselen

Video: Snel Van Tabblad Wisselen
Video: Sneller wisselen tussen programma's, vensters en tabbladen (Mac) 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheid om meerdere documenten in één venster te openen is beschikbaar in veel applicatie- en systeemcomputerprogramma's. Om tussen deze documenten te schakelen, worden meestal tabbladen gebruikt, waarop de meeste gebruikers gewend zijn te klikken met de muisaanwijzer. Er is echter een andere methode die minder beweging vereist en daarom sneller en vaak handiger is.

Snel van tabblad wisselen
Snel van tabblad wisselen

instructies:

Stap 1

Gebruik sneltoetsen om snel te schakelen tussen geopende applicatietabbladen. Dit zijn combinaties van knoppen waarvan het gelijktijdig indrukken door het momenteel actieve programma wordt gezien als een opdracht om de aan deze combinatie toegewezen actie uit te voeren. Druk op een van de twee Alt-toetsen om naar de volgende te gaan, dat wil zeggen degene die zich rechts van het geopende tabblad bevindt. Beide knoppen bevinden zich in de onderste rij van de hoofdgroep op een standaard toetsenbord. Als u een netbook of enkele van de laptopmodellen gebruikt, is het goed mogelijk dat zo'n keuze niet bestaat - om ruimte te besparen, wordt de juiste toets vaak uitgesloten van het toetsenbord van kleine gadgets. Druk vervolgens, zonder Alt los te laten, op de Tab-toets - in de allereerste kolom met knoppen aan de linkerkant wordt deze drie rijen boven Alt geplaatst.

Stap 2

Om naar het vorige tabblad te gaan, dat wil zeggen links van het huidige tabblad, moet deze sneltoetscombinatie worden aangevuld met nog een serviceknop - Shift. Houd eerst de knoppen alt="Image" en Shift ingedrukt en druk vervolgens eenmaal op Tab. In dit geval kunt u ook elke Shift-toets gebruiken - links of rechts, het maakt niet uit.

Stap 3

Als u meerdere tabbladen naar links of rechts van de huidige wilt verplaatsen, laat u alt="Image" (of alt="Image" + Shift) niet los en drukt u het vereiste aantal keren op Tab. Bovendien kunt u de schakelrichting wijzigen terwijl u al bezig bent - houd de Alt-toets ingedrukt en druk vervolgens op Shift en laat deze los voordat u opnieuw op Tab drukt, waardoor de richting van het bladeren door tabbladen wordt gewijzigd.

Stap 4

In sommige toepassingen wordt dit mechanisme aangevuld met handige opties. In de Opera-browser verschijnt bijvoorbeeld de eerste keer dat u op de Tab-toets drukt, een lijst met de titels van alle geopende tabbladen en rechts van de geselecteerde regel geeft de toepassing een miniatuur van de pagina weer. Deze lijst en afbeelding blijven op het scherm zolang de Alt-toets wordt ingedrukt, en u kunt het tabblad voor de overgang selecteren op basis van de tekst en miniatuur.

Aanbevolen: