Wat Is Een Wifi-router En Waar Is Deze Voor?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Wifi-router En Waar Is Deze Voor?
Wat Is Een Wifi-router En Waar Is Deze Voor?

Video: Wat Is Een Wifi-router En Waar Is Deze Voor?

Video: Wat Is Een Wifi-router En Waar Is Deze Voor?
Video: Wat is een router en hoe werkt het? 2024, Mei
Anonim

In de afgelopen 10 jaar is high-speed draadloze datatransmissietechnologie wijdverbreid geworden. De Wi-Fi-standaard is een van de meest populaire middelen voor draadloze internettoegang geworden. Om met wifi te werken, worden tegenwoordig bekende apparaten als routers gebruikt.

Wat is een wifi-router en waar is deze voor?
Wat is een wifi-router en waar is deze voor?

Router-apparaat

Een router is een kleine adapter die bestaat uit een behuizing, een netwerkadapter en een antenne. Sommige moderne apparaten hebben een ingebouwde antenne. Het apparaat bestaat uit een behuizing en een bord, dat verantwoordelijk is voor het omzetten van een bekabeld signaal naar een draadloos signaal. Een router kan ook fungeren als splitter voor een bekabelde verbinding (router). Er kunnen dus meerdere computers op de router worden aangesloten (gemiddeld maximaal 4) en ze kunnen allemaal gebruikmaken van één bekabelde internetverbinding. De duurste en meest geavanceerde routermodellen ondersteunen ook USB-technologieën voor de mogelijkheid om met gegevensopslagapparaten te werken en signalen van USB 3G-modems om te zetten, wat handig kan zijn in een kantooromgeving. Sommige routers kunnen worden gebruikt als bestandsservers voor het opslaan en delen van bestanden via een internetverbinding.

Routerstandaarden

Routers verschillen in het aantal ondersteunde standaarden en geïmplementeerde functies. Tegenwoordig ondersteunen de meeste moderne apparaten het werk in de 802.11n-standaard, de meest geavanceerde en hoge snelheid van vandaag. Er zijn echter nog steeds modellen die werken in de toch al verouderde 802.11b- en 802.11g-netwerken, die, in tegenstelling tot 802.11n, een lagere gegevensoverdrachtsnelheid en een lager radiodekkingsgebied hebben.

Prijs

U kunt een router kopen bij elke computerwinkel of elektronica-supermarkt. Probeer apparaten te kopen van bekende fabrikanten van netwerkapparatuur (bijvoorbeeld D-Link, TP Link, ASUS, Zyxel, enz.). De startprijs voor een gewone router kan beginnen bij $ 15 voor de eenvoudigste modellen, die redelijk geschikt zijn voor thuisgebruik of op een klein kantoor. Afhankelijk van de vereisten voor het apparaat, zullen de kosten ook stijgen. In de regel is het belangrijkste kenmerk bij het kopen van een router het dekkingsgebied, dat wordt bepaald door de aanwezigheid van versterkers in de antenne en het aantal extra antennes dat zorgt voor een bredere signaaluitzending. Sommige apparaten hebben de mogelijkheid om in VPN-clientmodus te werken.

De snelheid van moderne routers, terwijl ze ideale omstandigheden garanderen, mag niet hoger zijn dan 600 Mbit / s, maar in de gebruiksomstandigheden van moderne bekabelde netwerken is het gebruik van routers die snelheden van meer dan 150 Mbit / s bieden gerechtvaardigd, omdat meestal de snelheid van 600 Mbit/s kan niet worden gehaald vanwege beperkingen op zowel het radiosignaal als de bekabelde netwerken van moderne Russische providers.

Aanbevolen: