Hoe Een Harde Schijf Te Formatteren Als Er Geen Opstartbare Is

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Formatteren Als Er Geen Opstartbare Is
Hoe Een Harde Schijf Te Formatteren Als Er Geen Opstartbare Is

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Formatteren Als Er Geen Opstartbare Is

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Formatteren Als Er Geen Opstartbare Is
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

Het formatteren van een harde schijfpartitie vernietigt volledig alle informatie die erop is geschreven. Maar soms is het toch nodig, bijvoorbeeld bij het opnieuw installeren van het besturingssysteem, infecteren met talloze virussen. U hoeft geen opstartdiskette voor het besturingssysteem te hebben om een harde schijfpartitie te formatteren.

Hoe een harde schijf te formatteren als er geen opstartbare is
Hoe een harde schijf te formatteren als er geen opstartbare is

Het is nodig

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Partition Magic-programma.

instructies:

Stap 1

Om een lokale partitie te formatteren (een partitie waarop geen besturingssysteem is geïnstalleerd), moet u het volgende doen. Ga naar "Mijn Computer". Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de harde schijfpartitie, waarna een contextmenu verschijnt.

Stap 2

Selecteer in dit menu de opdracht "Formaat". Daarna verschijnt een venster waarin u opmaakopties kunt selecteren. Klik in het gedeelte "Bestandssysteem" op de pijl en selecteer in welk bestandssysteem deze partitie wordt geformatteerd. Merk op dat voor de besturingssystemen Windows Vista en Windows 7 NTFS het enige beschikbare systeem is. Vink vervolgens het vakje aan naast de regel "Snel opschonen, anti-aliasing" en klik op "Start". Het formatteringsproces begint. Na een paar seconden verschijnt er een melding dat de schijf is geformatteerd.

Stap 3

Wat de systeemschijven betreft, ziet de situatie er hier anders uit. Eenvoudige opmaak helpt hier niet. Het systeem laat zich simpelweg niet kapot maken. Je hebt Partition Magic nodig om het te formatteren. Download een van de nieuwste versies. Installeer het programma op de harde schijf van uw computer.

Stap 4

Start Partition Magic. In het hoofdmenu is er een venster met een lijst van alle partities op de harde schijf. Markeer het systeemstation door met de linkermuisknop op de letter te klikken (standaard is dit station C). Selecteer nu bovenaan de werkbalk de regel "Sectie". Er verschijnt een extra menu.

Stap 5

Selecteer in dit menu de functie "Formatteren" en vervolgens in het venster dat verschijnt - het type partitie. Dit is hetzelfde als het bestandssysteem. In Windows OS moet u FAT of NTFS kiezen. Andere versies die op deze lijst zullen staan, zijn bestandssystemen voor het Linux-besturingssysteem. Klik vervolgens op OK en wacht tot de bewerking is voltooid.

Aanbevolen: