Hoe Een Laptop Te Evalueren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Te Evalueren?
Hoe Een Laptop Te Evalueren?

Video: Hoe Een Laptop Te Evalueren?

Video: Hoe Een Laptop Te Evalueren?
Video: Install and Use Visual Studio Code on Windows 10 (VS Code) 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een mobiele computer die eerder in gebruik was, is het noodzakelijk om de kosten correct te berekenen. Om dit te doen, moet u op een aantal parameters letten.

Hoe een laptop te evalueren?
Hoe een laptop te evalueren?

instructies:

Stap 1

Evalueer eerst het uiterlijk van uw laptop. Als er chips, krassen of zelfs scheuren in de behuizing zitten, is het beter om helemaal te weigeren zo'n computer te kopen. Hoogstwaarschijnlijk is het onzorgvuldig behandeld, wat kan leiden tot schade aan bepaalde apparaten.

Stap 2

Ontdek de "leeftijd" van de mobiele computer. Als de laptop langer dan twee jaar is gebruikt, mogen de kosten niet hoger zijn dan de helft van de oorspronkelijke prijs. Het is raadzaam om op het moment van aankoop eerst na te gaan hoeveel deze mobiele computer kost. Dit zal u helpen om de werkelijke waarde nauwkeuriger in te schatten.

Stap 3

Kijk naar de specificaties van je computer. Let vooral op de gebruikte RAM-kaarten, videoadapter en centrale processor. Het is het beste om ze te vergelijken met bestaande tegenhangers. Als de laptop een geïntegreerde videokaart heeft, worden de kosten aanzienlijk verlaagd. Deze videoadapters zijn niet ontworpen om te werken met krachtige grafische editors en relatief nieuwe games.

Stap 4

Controleer de batterijstatus van deze mobiele computer. Als het twee tot drie jaar actief is gebruikt, moet het worden vervangen. Dit feit moet natuurlijk worden weerspiegeld in de kosten van de laptop. In dit geval is het noodzakelijk om de mogelijkheid om de batterij te vervangen te verduidelijken. Kijk of u een nieuwe batterij kunt krijgen. Dit model is mogelijk al lang niet meer leverbaar.

Stap 5

Bereken de geschatte totale kosten van de geselecteerde mobiele computer. Houd er rekening mee dat mobiele computers een kortere levensduur hebben dan stationaire computers. De echte levensduur van dergelijke apparaten is 3-4 jaar. Het is beter om eerst de functionaliteit van het apparaat te controleren. Voer hiervoor een test uit van de benodigde componenten om geen beschadigd product te kopen.

Aanbevolen: