Een Nieuwe Bestuurder Vinden

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Bestuurder Vinden
Een Nieuwe Bestuurder Vinden

Video: Een Nieuwe Bestuurder Vinden

Video: Een Nieuwe Bestuurder Vinden
Video: Online Sessie: Laaggeletterden met een Nederlandstalige achtergrond vinden en bereiken. 2024, Mei
Anonim

Het stuurprogramma is nodig voor het systeem dat op uw computer is geïnstalleerd om het apparaat te kunnen herkennen, of het nu een scanner, printer of videokaart is. Meestal wordt het stuurprogramma geleverd met de hardware waarvoor het bedoeld is, maar als er geen installatieschijf is, is een nieuw stuurprogramma te vinden op internet.

Een nieuwe bestuurder vinden
Een nieuwe bestuurder vinden

Noodzakelijk

Internetverbinding

instructies:

Stap 1

Bepaal de fabrikant, het model en de serie apparatuur (apparaten) waarvoor je een nieuwe driver wilt selecteren. Deze informatie is uit verschillende bronnen te halen. De eerste is natuurlijk de hardwaredocumentatie. Maar als u geen documenten heeft, is dit geen probleem.

Stap 2

Als er een nieuwe driver nodig is voor een scanner, printer, tablet, monitor of andere soortgelijke apparatuur, controleer dan de naam, serie en model op de behuizing. Meestal plaatsen fabrikanten deze informatie samen met hun logo op het voorpaneel.

Stap 3

Als het apparaat is ingesloten, gebruikt u het onderdeel Apparaatbeheer of opent u het eigenschappenvenster van het gewenste apparaat. Voor volledige informatie over de videokaart kunt u de DirectX Diagnostic Tool gebruiken (menu Start, opdracht Uitvoeren, dxdiag, OK-knop).

Stap 4

Nadat de vereiste gegevens zijn bepaald, start u de browser en gaat u naar de officiële website van de ontwikkelaar van de apparatuur die u nodig hebt. Selecteer op de hoofdpagina het gedeelte "Drivers" ("Support & Drivers").

Stap 5

Voer in het zoekveld het model en de serie van uw apparaat in, wacht tot de lijst met beschikbare stuurprogramma's is gegenereerd. Selecteer het stuurprogramma dat u nodig hebt, selecteer het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd.

Stap 6

Download het stuurprogramma dat u nodig hebt en sla het op in een map die u zelf kunt vinden. Wacht tot het downloaden is voltooid. Ga naar de map waar u het stuurprogramma hebt opgeslagen en klik met de linkermuisknop op het pictogram. Deze bestanden worden meestal setup.exe of install.exe genoemd.

Stap 7

De meeste stuurprogramma's worden automatisch geïnstalleerd. Volg de instructies in de installatiewizard om het stuurprogramma op uw computer te installeren. Start uw besturingssysteem indien nodig opnieuw op. Als het stuurprogramma niet automatisch wordt geïnstalleerd, lees dan de instructies om het te installeren - deze informatie zou ook op de officiële website van de ontwikkelaar moeten staan.

Aanbevolen: