Een Nieuwe Schijf Op Een Computer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Schijf Op Een Computer Aansluiten
Een Nieuwe Schijf Op Een Computer Aansluiten

Video: Een Nieuwe Schijf Op Een Computer Aansluiten

Video: Een Nieuwe Schijf Op Een Computer Aansluiten
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, April
Anonim

Als uw harde schijf geen vrij geheugen meer heeft, kan het probleem eenvoudig worden verholpen door een nieuwe harde schijf aan te schaffen en te installeren. Heel vaak brengen veel gebruikers hun systeemeenheid naar een servicecentrum om een harde schijf aan te sluiten of te vervangen. Hoewel u het apparaat zelf kunt installeren.

Een nieuwe schijf op een computer aansluiten
Een nieuwe schijf op een computer aansluiten

Noodzakelijk

HDD

instructies:

Stap 1

Koppel eerst alle apparaten los van de computer en verwijder de zijkap van de systeemeenheid. Plaats de systeemeenheid in een dergelijke positie om de gemakkelijkste toegang tot het moederbord te krijgen.

Stap 2

Zoek de SATA-connector op het moederbord. Hierop zijn moderne harde schijven aangesloten. Gewoonlijk bevinden SATA-connectoren zich in de rechterbenedenhoek van het moederbord.

Stap 3

Als u een defecte harde schijf wilt vervangen door een nieuwe, moet u eerst de oude harde schijf uit het compartiment verwijderen. Koppel hiervoor de SATA-kabel en het netsnoer los. Als het apparaat met bouten is bevestigd, moeten ze dienovereenkomstig worden losgeschroefd. Installeer vervolgens een nieuwe harde schijf. Als u een extra harde schijf wilt installeren, plaatst u deze gewoon in het vrije compartiment.

Stap 4

Het hele proces van het aansluiten van de harde schijf op het moederbord ziet er als volgt uit. Steek het ene uiteinde van de SATA-kabel in de SATA-connector op het moederbord. Sluit het andere uiteinde van deze kabel aan op de harde schijf en sluit de voeding hierop aan.

Stap 5

De voeding moet een draad hebben met een voedingsconnector om verbinding te maken met SATA-apparaten. Deze aansluiting is zwart. Er zouden geen problemen moeten zijn, omdat geen enkele andere stroomkabel op een SATA-harde schijf past. Nu hoeft u alleen nog maar uw computer op te starten. Het besturingssysteem initialiseert automatisch de harde schijf en installeert de benodigde stuurprogramma's.

Stap 6

Om oudere modellen ATA-harde schijven aan te sluiten, moet u de juiste connector gebruiken. De verbindingsprocedure zelf verschilt niet van het aansluiten van een SATA-harde schijf. Hiervoor wordt een ATA-loop gebruikt. Er kunnen meerdere apparaten op de ATA-interface worden aangesloten, maar het wordt niet aanbevolen om er een harde schijf of optische drive op aan te sluiten. In dit geval moet u speciale jumpers gebruiken.

Aanbevolen: