Een Antivirusprogramma Maken

Inhoudsopgave:

Een Antivirusprogramma Maken
Een Antivirusprogramma Maken

Video: Een Antivirusprogramma Maken

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Top 5 Best FREE ANTIVIRUS Software (2020/2021) 2023, Februari
Anonim

Een antivirusprogramma is een speciale toepassing die schadelijke bestanden en virussen detecteert die uw computer beschadigen. Als je programmeervaardigheden hebt, kun je zelf een antivirusprogramma schrijven.

Een antivirusprogramma maken
Een antivirusprogramma maken

instructies:

Stap 1

Creëer basisstructuren voor het bouwen van uw eigen antivirusprogramma. Ze worden zowel door het programma voor het maken van de antivirusdatabase als door de scanner gebruikt. Declareer eerst de gewenste structuren. De eerste is de handtekeningstructuur. De volgende is een recordstructuur die een handtekening en een naam combineert. Voeg de functie toe van het toewijzen van geheugen voor de naam van het virus erin. Plaats beide structuren in een headerbestand.

Stap 2

Schrijf een klasse voor het werken met antivirusdatabasebestanden. U moet een paar klassen maken: de basisbestandsklasse, de bestandslezerklasse en de schrijf-toevoegklasse. Declareer deze klassen in het bestand CAVBFile.h. Plaats de implementatie van de klassen in het bestand AVBFile.cpp. Voeg het headerbestand toe. U moet ook een controle toevoegen voor het bestaan ​​van het bestand. Implementeer vervolgens de klassenfuncties voor het schrijven naar het bestand.

Stap 3

Implementeer het volgende algoritme: als een bestand wordt geopend en het wordt niet gevonden, dan wordt er een nieuw bestand gemaakt en wordt er een header naar geschreven. Als het bestand bestaat, wordt de handtekening gecontroleerd en wordt het aantal records gelezen. Voeg hier de functie addRecord toe, die een verwijzing naar de recordstructuur als parameter meeneemt. Verplaats het item naar het einde van het bestand. Daarna is het noodzakelijk om de recordteller te verhogen.

Stap 4

Implementeer een programma om een ​​antivirusprogrammadatabase te maken. Gebruik het pad naar het virusbestand, de database en wijzig de volgorde in het virusbestand en de naam als parameters. Gebruik het doorgeven van argumenten in het formaat A [Waarde], waarbij A de corresponderende sleutel is, Waarde de waarde is. Noteer het volgende algoritme voor de actie van het programma: open het malwarebestand, navigeer op offset, bereken de hash en voeg een item toe aan de database. Plaats de programmacode in het bestand avrec.cpp.

Stap 5

Noteer de scannercode die het bestand op malware zal controleren. Plaats het bestand met de basis in dezelfde map als de basis en noem het avbase.avb. Gebruik het volgende werkalgoritme om een ​​antivirusscanner te maken: download een databasebestand, krijg een lijst met bestanden, scan een bestand.

Populair per onderwerp