Een Virus Vinden Zonder Antivirusprogramma

Inhoudsopgave:

Een Virus Vinden Zonder Antivirusprogramma
Een Virus Vinden Zonder Antivirusprogramma
Anonim

Het is gevaarlijk om een pc te gebruiken zonder een antivirusprogramma. Maar tegelijkertijd kan geen enkele antivirus garanderen dat de computer volledig wordt beschermd tegen schadelijke software. Desalniettemin kan een virus worden gedetecteerd zonder antivirus.

Een virus vinden zonder antivirus without
Een virus vinden zonder antivirus without

Het is nodig

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

De aanwezigheid van een virus kan voornamelijk worden aangegeven door duidelijke tekenen. Er verschijnen bijvoorbeeld vreemde berichten op het scherm of ongevraagde webpagina's worden geopend. Duidelijke manifestaties van de aanwezigheid van een virus kunnen worden aangetroffen als een Trojaans programma zich op een computer heeft gevestigd.

Stap 2

Bovendien kan het feit dat de pc is geïnfecteerd, worden geraden door verborgen tekens. Dat wil zeggen, virussen zijn zelf onopvallend en u kunt hun aanwezigheid achterhalen als u in het register kijkt.

Stap 3

Daarnaast zijn er indirecte tekenen van de aanwezigheid van kwaadaardige software. Deze categorie van "symptomen" omvat een plotselinge bevriezing van een actief programma, het verschijnen van een onbekende foutmelding op het scherm en andere manifestaties.

Stap 4

Om een virus zonder antivirus te vinden, drukt u op de toetsencombinatie Shift + Ctrl + Esc of Alt + Ctrl + Delete: de taakbeheerder zal op het scherm starten (het heeft vier kolommen). Kijk naar de inhoud van de eerste kolom - "Naam recensie": hier ziet u informatie over lopende verdachte of niet-verdachte processen. Elke pc-gebruiker heeft een andere set basisprocessen, dus zorg ervoor dat er geen twijfelachtige tussen de extra bewerkingen zijn.

Stap 5

Het is niet ongebruikelijk dat virussen bij het opstarten terechtkomen. Om de opstartbestanden te vinden, opent u het menu Start, klikt u op het tabblad Alle programma's en selecteert u Opstarten. U kunt ook malware vinden met behulp van de Ccleaner- of Auslogics-software.

Stap 6

Open het systeemhulpprogramma msconfig.exe: klik hiervoor op "Start", klik vervolgens op het tabblad "Uitvoeren" en schrijf de naam van de toepassing die wordt geopend. Er is ook een tabblad "Services", dat de systeemcomponenten bevat die starten wanneer u de pc aanzet. Deze lijst kan ook malware bevatten.

Aanbevolen: