Hoe Een Computerserver Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computerserver Te Vinden
Hoe Een Computerserver Te Vinden

Video: Hoe Een Computerserver Te Vinden

Video: Hoe Een Computerserver Te Vinden
Video: How to Join Windows 10 to Domain Windows Server 2016? 2024, Mei
Anonim

De taak om de server van de computer te bepalen, kan op twee manieren worden opgelost: met behulp van het ingebouwde hulpprogramma ipconfig, waarmee u alle huidige netwerkparameters kunt weergeven, en handmatig.

Hoe een computerserver te vinden
Hoe een computerserver te vinden

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op om het ingebouwde ipconfig-hulpprogramma te gebruiken dat is ontworpen om alle huidige parameters van netwerkverbindingen te bepalen en ga naar het item "Uitvoeren".

Stap 2

Voer de waarde cmd in het veld "Openen" in en bevestig de uitvoering van de opdracht voor het starten van het hulpprogramma "Opdrachtregel" door op de knop OK te klikken.

Stap 3

Voer ipconfig / all in het tekstvak van de opdrachtinterpreter in en bevestig de opdracht door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 4

Gebruik de volgende opdrachtsyntaxis om de vereiste parameters te definiëren: - / all - alle TCP / IP-configuratieparameters weergeven; - / vernieuwen - configuratiewaarden bijwerken; - / vrijgeven - het TCP / IP-protocol uitschakelen; - / flushdns - de DNS-cache verwijderen; - / dispalydns - de DNS-cache weergeven; - / registerdns - DNS-namen en IP-adressen registreren in handmatige modus; - / showclassid - de DHCP-klasse weergeven; - / setclassid - de DHCP-klasse instellen.

Stap 5

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" om de bewerking van het bepalen van de computerserver in handmatige modus uit te voeren en ga naar het item "Alle programma's".

Stap 6

Selecteer de groep "Accessoires" en start de toepassing "Windows Verkenner".

Stap 7

Zoek het l2ini-bestand (mogelijke opties: l2ex.ini en l2a.ini) in de systeemmap van de clientcomputer en open het in Kladblok.

Stap 8

Definieer een string met de waarde ServerAddr = die het IP-adres van de server bevat, of gebruik het gratis programma l2encdec.exe dat op internet kan worden gedownload. om de decoderingsbewerking van het vereiste bestand uit te voeren.

Stap 9

Start de gedownloade applicatie en maak een snelkoppeling naar het te decoderen bestand op uw bureaublad.

Stap 10

Roep het contextmenu van de gemaakte snelkoppeling op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen".

Stap 11

Voer de waarde -s l2.ini in de Target-regel aan het einde van de waarde in en bevestig de geselecteerde wijzigingen door op OK te klikken.

Stap 12

Voer de bewerkte snelkoppeling uit en definieer het serveradres in de regel ServerAddr =.

Aanbevolen: