Paginering Instellen

Inhoudsopgave:

Paginering Instellen
Paginering Instellen

Video: Paginering Instellen

Video: Paginering Instellen
Video: Slim en efficiënt settings instellen | Basecone Spenser 2024, Mei
Anonim

Het softwarepakket Microsoft Office is al lang de standaard voor het ontwerpen van diverse documenten. Samenvattingen, rapporten, scripties - ze worden allemaal gemaakt in Word, een van de elektronische kantoorprogramma's. En natuurlijk kan het document niet ongeordend zijn. Dit betekent dat u de paginanummering moet instellen, en bij voorkeur niet handmatig.

Paginering instellen
Paginering instellen

instructies:

Stap 1

Zoek het item "Invoegen" in de menubalk en klik op deze inscriptie. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op de regel "Paginanummers". Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u opties voor het toevoegen van nummering kunt configureren. Deze functie werkt in Word 2000, 2003 en XP. In nieuwere versies van de kantoorsuite wordt een ander principe van opstelling van bedieningselementen gebruikt. Maar het algemene algoritme voor het instellen van de nummering blijft hetzelfde.

Stap 2

Selecteer de positie van het paginanummer op het blad in de vervolgkeuzelijst. Opties worden bovenaan of onderaan de pagina aangeboden. U hoeft alleen het gewenste menu-item te definiëren en aan te geven.

Stap 3

Geef aan hoe de cijfers van het paginanummer precies moeten worden geplaatst. De drie meest populaire opties zijn Van midden, Links en Rechts. Afhankelijk van uw keuze staat het paginanummer in het midden van het vel, in de linkerhoek of in de rechterhoek. Voor de lay-out van brochures zijn er twee opties: binnen en buiten. Ze betekenen dat de nummers van elkaar worden gespiegeld in een of ander deel van de pagina's. Dit is erg handig bij het maken van complexe documenten. Een schematische weergave van het blad wordt in hetzelfde venster weergegeven om visueel te laten zien hoe de paginering eruit zal zien.

Stap 4

Vink "Nummer op eerste pagina" aan of schakel het uit. Dit is handig als u een document typt met een titelpagina. Als u deze optie aanvinkt, ziet u het nummer niet op de eerste pagina, maar wordt het wel geteld.

Stap 5

Klik op de knop Opmaak om toegang te krijgen tot aanvullende opties voor het aanpassen van de nummering. Selecteer een pagineringsmethode in de vervolgkeuzelijst in het bovenste menu. Dit kunnen gewone Arabische cijfers, hoofdletters of kleine letters en Romeinse cijfers zijn.

Stap 6

Voer het paginanummer in als u de nummering vanaf een bepaalde waarde wilt voortzetten. Dit is erg handig wanneer het document uit meerdere bestanden bestaat: geef het nummer op van waaruit het tellen moet worden voortgezet en het programma zal de benodigde nummers zelf invoegen. Deze methode is ook nodig wanneer u slechts een paar pagina's moet corrigeren en ze in een gewone map moet invoegen zonder de volgorde en nummering te verstoren.

Stap 7

Vink het vakje aan naast Hoofdstuknummer opnemen. Vervolgens kunt u niet alleen het paginanummer invoegen, maar ook de naam van de sectie waartoe het behoort. U kunt verschillende opties kiezen voor het weergeven van pagina- en hoofdstuknummering, met verschillende scheidingstekens, van koppeltekens tot komma's.

Aanbevolen: