Paginering Maken

Inhoudsopgave:

Paginering Maken
Paginering Maken

Video: Paginering Maken

Video: Paginering Maken
Video: Hexomatic Review: In-Depth Tutorial For No-code u0026 Work Automation Platform 2024, Mei
Anonim

Bij het afdrukken van tekstdocumenten, vooral documenten met meerdere pagina's, ontstaat vaak verwarring: welk blad wordt door wat gevolgd? De paginering door een ervaren gebruiker zal van grote hulp zijn.

Paginering maken
Paginering maken

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

Zoek in de bovenste balk van het tekstdocument het menu "Invoegen". Zoek de groep "Werken met kop- en voetteksten" en vervolgens "Kopteksten en voetteksten" tussen de menu-opties. Selecteer het commando "Paginanummer" en de positie van de nummers: onder, boven.

Stap 2

Pas het type nummering aan: lettertype, grootte, positie op de pagina. Selecteer in de groep "Paginanummerindeling" hoe de nummering wordt weergegeven: cijfers, letters, symbolen, enz.

Stap 3

Sluit het kop- en voettekstvenster en het ontwerpmenu door op het kruisje te klikken of te dubbelklikken op het tekstveld in het document.

Stap 4

In de teksteditor "Open Office" kunt u automatische nummering instellen. Voeg hiervoor een kop- of voettekst bovenaan of onderaan in. Selecteer vervolgens de groep Velden en paginanummers in het menu Invoegen.

Stap 5

Om te beginnen met nummeren op een andere pagina dan de eerste pagina (bijvoorbeeld als het de titelpagina is), klikt u aan het begin van de eerste alinea van de gewenste pagina. Selecteer in het menu "Formaat" de groep "Alinea", vink in een nieuw venster het vakje aan naast de optie "Onderbrekingen toevoegen". Vink vervolgens het vakje aan naast de optie "Paginastijl" en kies een stijl uit de lijst. Geef het nummer van het begin van de nummering op, sla de instellingen op.

Stap 6

Een andere manier van nummeren in "Open Office": selecteer in het menu "Invoegen" het commando "Break" en vervolgens het dialoogvenster "Break invoegen" - "Pagina-einde". Vink het vakje voor de optie "Paginanummer wijzigen" aan, voer het startnummer in. Sla de instellingen op en verlaat het menu.

Aanbevolen: