Paginering Maken In Word

Inhoudsopgave:

Paginering Maken In Word
Paginering Maken In Word

Video: Paginering Maken In Word

Video: Paginering Maken In Word
Video: Paginanummering in Word (met secties) 2024, Mei
Anonim

In een rapport, scriptie, scriptie of ander tekstdocument is het vaak nodig om paginanummers op te nemen. Als u vaak de MS Word-teksteditor gebruikt, weet u waarschijnlijk hoe u dit moet doen. Maar het is niet gemakkelijk voor een beginner om met zijn vele trucs om te gaan. Leer hoe u paginering maakt in Word en nieuwe kennis toepast om uw documenten te ontwerpen.

Paginering maken in Word
Paginering maken in Word

instructies:

Stap 1

Als u klaar bent met het schrijven van het werk (of ermee begonnen bent), ordent u de pagina's naar uw wensen of de eisen van de klant. Pas marges, alinea's aan, wijzig het lettertype en andere opties. Om paginering in het Word-editordocument te maken, zoekt u het tabblad "Invoegen" in het bovenste paneel van de editor. Daar ziet u verschillende secties, waaronder "Headers and Footers" selecteren. Kop- en voetteksten zijn gebieden in een document die worden gebruikt om herhalende informatie toe te voegen aan de onder-, boven- of zijmarges van een document. Een daarvan is slechts paginanummers. Kop- en voetteksten zijn nodig om het proces van het rangschikken van pagina's, het maken van aantekeningen en meer te automatiseren.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Selecteer in de kolom voor het werken met kop- en voetteksten in de vervolgkeuzelijst in het veld "Paginanummer" het gewenste formaat voor het plaatsen van paginanummering. Navigeer door de secties en klik met de rechtermuisknop op de juiste selectie. De nummers verschijnen op elk blad van uw document. In de regel worden ze in het midden van de onderkant van de pagina of in de rechterbovenhoek geplaatst.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Als u de paginanummering in het Woord niet vanaf het eerste blad wilt maken (in wetenschappelijke artikelen moet u in de regel het nummer op de tweede of derde pagina plaatsen), open dan in het gedeelte "Paginanummer" de tabblad "Paginanummerformaat". Daar kun je kiezen vanaf welk blad het Woord gaat nummeren. U kunt daar ook het type kamer wijzigen. Nummer de vellen bijvoorbeeld met letters of Romeinse cijfers.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Als u geen nummer op de titelpagina hoeft te plaatsen, kunt u deze eenvoudig verwijderen en de rest van de nummering behouden. Ga hiervoor naar de "Pagina-indeling" in het hoofdvenster van Word, klik op het pijltje naast de pagina-instellingen. Klik in het dialoogvenster dat wordt geopend op het tabblad "Papierbron". Daar zie je de regel "Distinguish Headers and Footers". Vink het vakje naast de optie "eerste pagina" aan en sla uw wijzigingen op. Het is zo eenvoudig om paginering te maken in Word.

Aanbevolen: