Paginering Invoegen

Inhoudsopgave:

Paginering Invoegen
Paginering Invoegen

Video: Paginering Invoegen

Video: Paginering Invoegen
Video: Word Snelonderdelen Invoegen 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met teksten is de juiste vormgeving van groot belang. In het bijzonder kan het nodig zijn de pagina's te nummeren. Wanneer u met een teksteditor Microsoft Word werkt, moet u hiervoor de juiste opties instellen in de programma-instellingen.

Paginering invoegen
Paginering invoegen

instructies:

Stap 1

Open de tekst waarvan u de pagina's wilt nummeren. Als u een teksteditor Microsoft Word 2003 gebruikt, gaat u naar het menu: "Invoegen" - "Paginanummers". Selecteer in het geopende venster de positie van het paginanummer (boven of onder) en de uitlijning - links, midden of rechts. U kunt de nummering van de eerste pagina kiezen door de betreffende regel aan te vinken. Sla uw wijzigingen op door op OK te klikken.

Stap 2

Als u met Microsoft Word 2007 werkt, opent u om paginering in te schakelen: "Invoegen" - "Kop- en voetteksten" - "Paginanummer". Het pictogram Paginanummer heeft een vervolgkeuzelijst waarin u de gewenste nummeringsoptie kunt selecteren. In Microsoft Word 2010 is paginering op dezelfde manier ingeschakeld.

Stap 3

Iedereen die veel met teksten werkt, moet een teksteditor correct instellen. In het bijzonder, om ervoor te zorgen dat het grootste deel van de geschreven tekst wordt opgeslagen in het geval van een stroomstoring van de computer, schakelt u het automatisch opslaan van de geschreven tekst elke minuut in. Om deze optie in te schakelen, opent u de instellingen van de editor, zoekt u het tabblad "Opslaan" en stelt u de minimale besparingstijd in (1 minuut).

Stap 4

Als u op een laptop of een platte computermonitor werkt, zorg er dan voor dat u de ClearType-optie inschakelt. Open hiervoor het Configuratiescherm: "Start" - "Configuratiescherm". Zoek het item "ClearType Setting" in de lijst, open het en volg de instructies van de Setting Wizard. Nadat het werk van de wizard is voltooid, wordt de tekst op het computerscherm veel gemakkelijker te lezen.

Stap 5

Schakel voor het gemak van het werken met Microsoft Word de optie "Altijd volledig menu weergeven" in: open "Service" - "Instellingen" en markeer de gewenste regel met het selectievakje.

Stap 6

Sleep in Microsoft Word 2007 en 2010 de gewenste knoppen naar het lint om uw werk veel comfortabeler te maken.

Aanbevolen: