Geluid Opnemen Op Windows

Inhoudsopgave:

Geluid Opnemen Op Windows
Geluid Opnemen Op Windows

Video: Geluid Opnemen Op Windows

Video: Geluid Opnemen Op Windows
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem biedt een enorme verscheidenheid aan mogelijkheden, waaronder opnameprogramma's, die vaak niet alleen nuttig zijn voor entertainment, maar ook voor werk.

geluidsopnamevenster op Windows 7
geluidsopnamevenster op Windows 7

Met het Windows-besturingssysteem kunt u op verschillende manieren geluid opnemen. In elk geval vereist het werkproces een werkende geluidskaart op de computer. Voor het afspelen heb je speakers en een standaard afspeelprogramma nodig, bijvoorbeeld Windows Media Player.

Geluidsopname microfoon

Geluid opnemen van een microfoon met een standaardprogramma is de gemakkelijkste optie, als we het niet hebben over de noodzaak om hoogwaardige kwaliteit te verkrijgen, zonder externe ruis. Een actieve microfoon is vereist. Het wordt ingeschakeld via "Start" - "Configuratiescherm" - "Geluid", in het venster dat wordt geopend - het tabblad "Opnemen".

In moderne versies van Windows wordt de vereiste firmware "geluidsrecorder" genoemd. Het is gemakkelijk te vinden via het menu Start - Alle programma's - Accessoires - Geluidsrecorder. Het programma is intuïtief, de knoppen worden gevisualiseerd als een gewone speler: om op te nemen, klik gewoon op "start opname", om te eindigen - "stop met opnemen", waarna het dialoogvenster "opslaan als" automatisch wordt geopend, waar u een naam kunt invoeren voor het resulterende bestand en selecteer een locatie zijn locatie. Als u door wilt gaan met opnemen, moet u in plaats van op "opslaan" op "annuleren" klikken en vervolgens - "doorgaan met opnemen": het hele geluid wordt dus als één bestand opgenomen.

Geluidsopname zonder microfoon

Je kunt ook geluid opnemen zonder microfoon, bijvoorbeeld van een film op je computer. Om dit te doen, moet je werken met een stereomixer. U vindt het op dezelfde plaats waar de microfoon is ingeschakeld ("Start" - "Configuratiescherm" - "Geluid", in het geopende venster - het tabblad "Opnemen"). Als er geen item "stereomixer" in het "record" -venster staat, is het waarschijnlijk gewoon verborgen. U kunt het zien door met de rechtermuisknop in een vrije ruimte in het venster te klikken en "toon uitgeschakelde apparaten" te selecteren. Wanneer de stereomixer in zicht verschijnt, moet u deze als standaardapparaat inschakelen en de microfoon uitschakelen. Verder gaat de geluidsopname op de hierboven besproken standaard manier.

In sommige gevallen ontstaan er problemen bij het opnemen van geluid met een stereomixer. Dan is het logisch om een van de programma's (betaald of gratis) uit te proberen, gericht op het opnemen van geluid vanaf een computer. Er zijn er veel en u moet kiezen in overeenstemming met het type besturingssysteem en uw voorkeuren. Deze programma's zijn bijvoorbeeld: Total Recorder, Sound Forge, AudioSP, Audacity en vele andere.

Aanbevolen: