Geluid Van Hoge Kwaliteit Opnemen

Inhoudsopgave:

Geluid Van Hoge Kwaliteit Opnemen
Geluid Van Hoge Kwaliteit Opnemen

Video: Geluid Van Hoge Kwaliteit Opnemen

Video: Geluid Van Hoge Kwaliteit Opnemen
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Als u geluid van hoge kwaliteit op uw computer wilt opnemen, kunt u niet rondkomen met de gebruikelijke configuratie. Je hebt extra apparatuur nodig waarmee je een echt hoge geluidskwaliteit kunt bereiken.

Geluid van hoge kwaliteit opnemen
Geluid van hoge kwaliteit opnemen

instructies:

Stap 1

Installeer een speciaal programma om geluid van hoge kwaliteit op te nemen. Onlangs hebben programma's als Nuendo en Sonar zich goed bewezen. Van de oude, beproefde programma's kun je Adobe Audition 1.5 gebruiken, maar dit programma heeft veel minder functies dan de hierboven genoemde. Controleer de compatibiliteit van het programma met het besturingssysteem. Als het correct werkt zonder conflicten met andere toepassingen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2

Sluit een goede geluidskaart die is ontworpen voor het opnemen van geluid op uw pc aan. Houd er rekening mee dat u zonder dit element geen geluid van hoge kwaliteit kunt opnemen. Je kunt het kopen als een ingebouwde geluidskaart, die wordt geïnstalleerd in het geval van de systeemeenheid, of een externe audio-interface, wat veel beter zou zijn, omdat het ook kan worden gebruikt als een ingangssignaal-vermogensregelaar (als de ontwerp biedt geschikte potentiometers).

Stap 3

Installeer alle benodigde stuurprogramma's, start uw computer opnieuw op. Ga naar het opnameprogramma. Geef de nieuwe geluidskaart op als het opname- en afspeelapparaat.

Stap 4

Sluit een mengpaneel aan op je geluidskaart om een hoogwaardige opname te maken. Ten eerste zal het dienen als een equalizer. U kunt de frequenties van het inkomende signaal aanpassen, waardoor de kwaliteit aanzienlijk verbetert. Ten tweede, als je meerdere microfoons gaat gebruiken om op te nemen, kun je gewoon niet zonder een mengpaneel.

Stap 5

Maak de kamer geluiddicht voordat je begint met opnemen. Dit is in de eerste plaats nodig om vreemde brom en geluiden te verwijderen die de microfoon zeker zal oppikken. De stof is uitstekend in het absorberen van geluid. Als u thuis geluid opneemt, bedek dan alle voorwerpen die geluid kunnen weerkaatsen met een dikke doek.

Aanbevolen: