Een USB-flashstation Actief Maken

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Actief Maken
Een USB-flashstation Actief Maken

Video: Een USB-flashstation Actief Maken

Video: Een USB-flashstation Actief Maken
Video: windows installatie USB-stick maken 2024, Mei
Anonim

Er zijn situaties waarin de flashdrive-code niet langer wordt herkend door het besturingssysteem. Dit kan verschillende redenen hebben. De gebruiker heeft mogelijk de functie Hardware veilig verwijderen verwaarloosd of wordt mogelijk niet meer gedetecteerd na een virusinfectie. Om het probleem op te lossen, kunt u proberen de actieve partitie van de flashdrive te herstellen.

Een USB-flashstation actief maken
Een USB-flashstation actief maken

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - USB-stick;
  • - XG.bsf-bestand voor uw flashstation;
  • - UltraISO-programma;
  • - bootloader Grub4dos;
  • - het programma Grubinst.exe.

instructies:

Stap 1

Steek de USB-stick in uw computer. Download dan het kleine mFormat-programma van internet. Start het op. Selecteer in het hoofdmenu van het programma Geselecteerde partitie en vervolgens - de USB-stick waarmee u gaat werken. Selecteer vervolgens Formaat. Klik nu op de parameter Volledig en klik op Start. Wacht tot de bewerking is voltooid.

Stap 2

Koppel de USB-stick los van de computer en plaats deze onmiddellijk terug. Klik vervolgens op "Apparaat formatteren". Selecteer FAT als bestandssysteem, verwar het niet met het bestandssysteem FAT 32. Dan is alles vrij eenvoudig. Volg de aanwijzingen. Aan het einde van de bewerking is de flashdrive weer actief.

Stap 3

U kunt deze methode ook gebruiken. Voordat u begint, moet u het opstartsectorbestand voor uw flashstation downloaden, namelijk het XG.bsf-bestand. Sla dit bestand vervolgens op in een willekeurige map op uw harde schijf.

Stap 4

Download het UltraISO-programma van internet en installeer het op uw computer. Voer het programma uit. Selecteer in het hoofdmenu "Boot" en vervolgens - de optie "Schijfkopie branden". Selecteer in het volgende venster Disk Drive en vervolgens uw USB-flashstation. Klik vervolgens op de Xprees-optie. Er verschijnt een ander menu. Selecteer in dit menu de optie Restore Drive Bott Sector en geef het pad op naar de map waar u het gedownloade XG.bsf-bestand hebt opgeslagen. Klik vervolgens op OK.

Stap 5

Je zou nu een bootloader moeten downloaden met de naam Grub4dos. U vindt dit bestand op internet. Sla de bootloader op in een willekeurige map. Download dan het programma Grubinst.exe. Start het op.

Stap 6

Nadat u Grubinst.exe in het hoofdmenu heeft gestart, selecteert u uw USB-flashstation en klikt u op de knop Bladeren naast de parameter Bestand. Geef nu het pad op naar het Grub4dos-bootloaderbestand en klik vervolgens op Installeren in het programmamenu. Wacht tot de installatie is voltooid. Start uw pc opnieuw op. De flashdrive zou nu goed moeten werken.

Aanbevolen: