Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Cores Er Actief Zijn?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Cores Er Actief Zijn?
Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Cores Er Actief Zijn?

Video: Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Cores Er Actief Zijn?

Video: Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Cores Er Actief Zijn?
Video: Как проверить, сколько ядер у вашего процессора в Windows 10 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig verbaas je niemand meer met multi-core processors. Bij het installeren van een nieuwe processor of het volledig kopen van een computer is het echter nog steeds niet overbodig om te controleren of het aantal cores in deze processor overeenkomt met de aangegeven kenmerken.

Hoe kom je erachter hoeveel cores er actief zijn?
Hoe kom je erachter hoeveel cores er actief zijn?

instructies:

Stap 1

Gebruik eerst de sneltoets Alt + Ctrl + Del om Taakbeheer op te roepen. Het is de moeite waard eraan te denken dat in verschillende versies van besturingssystemen de reactie op het indrukken van deze toetsencombinatie anders zal zijn - ofwel het venster Taakbeheer wordt onmiddellijk geopend of u wordt naar de lijst met opties voor verdere acties geleid - start de coördinator, zet de pc uit, log uit, enz.

Stap 2

Een andere manier om Taakbeheer op te roepen, is door de muiscursor over het taakbalkgebied te bewegen en op de rechterknop te drukken. U opent een contextmenu waarin u het item "Taakbeheer starten" moet selecteren. Beide gevallen hebben hetzelfde resultaat. Gebruik wat voor u het meest comfortabel is.

Stap 3

Klik op het tabblad Prestaties in het venster Taakbeheer. Let op de vensters met een zwarte achtergrond en een groen raster - dit zijn indicatoren voor de belasting van bepaalde systeemcomponenten.

Stap 4

Bekijk de indicatoren onder de Processor Load History. Hun aantal bepaalt het aantal actieve kernen op uw processor. Zoals u kunt zien, geeft het een grafiek van de belasting van de kernen in realtime weer.

Stap 5

Download het CPU-Z-programma om meer volledige informatie te krijgen over uw processor en elke daarin opgenomen kern. Installeer gewoon het programma en direct na het opstarten ziet u informatie over uw processor. De tabbladen van het programmavenster bevatten ook gedetailleerde informatie over het geïnstalleerde RAM- en videosysteem.

Aanbevolen: