Hoe Kom Je Erachter Welke Programma's Actief Waren?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Programma's Actief Waren?
Hoe Kom Je Erachter Welke Programma's Actief Waren?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Programma's Actief Waren?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Programma's Actief Waren?
Video: #089 Ramon Vullings, auteur - Hoe kom je aan goede ideeën om te innoveren? 2024, April
Anonim

Tijdens het gebruik van uw computer moet u wellicht weten welke programma's worden gestart en de acties van de gebruiker tijdens uw afwezigheid volgen. Hier kunnen veel redenen voor zijn - de wens om te weten wat uw kind doet, de productiebehoefte om de acties van werknemers te controleren.

Hoe kom je erachter welke programma's actief waren?
Hoe kom je erachter welke programma's actief waren?

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Een van de manieren waarop geen extra configuratie nodig is, is door informatie te gebruiken uit het Prefetch-bestand in de Windows-systeemmap. Open de Windows-map in een bestandsbeheerder, die zich meestal op schijf C bevindt. Zoek en open de Prefetch-map. Deze map bevat bestanden met de extensie *.pf. Het bestand wordt aangemaakt door het besturingssysteem op het moment van de laatste lancering van een applicatie. Wanneer u het programma opnieuw start, wordt het oude bestand overschreven en wordt er een nieuw aangemaakt. De bestandsnaam bevat de naam van het uitvoerbare bestand van het actieve programma. Om de starttijd van het programma te zien, klikt u op het pictogram "Bekijken" op de werkbalk en selecteert u de waarde "Tabel".

Stap 2

Maar houd er rekening mee dat u alleen informatie kunt krijgen over de laatste lancering van de applicatie. Voor meer informatie moet u de lokale beveiligingsinstellingen configureren. Klik op de knop "Start", selecteer "Configuratiescherm - Systeembeheer" en dubbelklik vervolgens op het pictogram "Lokaal beveiligingsbeleid".

Stap 3

Als u het element "Auditbeleid" wilt wijzigen, klikt u op het knooppunt "Lokaal beleid" in de consolestructuur. Ga naar het item "Auditbeleid. Selecteer in het detailvenster aan de rechterkant van het venster de vermelding Process Tracking Audit. Deze beveiligingsinstelling bepaalt of succesvolle of mislukte startpogingen van toepassingen worden bijgehouden en vastgelegd. Standaard is de waarde "Geen audit". Dubbelklik op dit item.

Stap 4

Stel in het dialoogvenster Eigenschappen dat wordt geopend het keuzerondje in op Geslaagd op het tabblad Lokale beveiligingsoptie. Bevestig de wijzigingen door op de knop OK te klikken.

Stap 5

Door nu "Deze computer - Beheer - Gebeurtenisviewer" te selecteren in het contextmenu en het "Beveiliging"-logboek in het rechterdeel van het venster te openen, kunt u alle informatie over het starten van processen op uw computer beheren.

Aanbevolen: