Hoe Games Voor Linux Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Games Voor Linux Te Installeren
Hoe Games Voor Linux Te Installeren

Video: Hoe Games Voor Linux Te Installeren

Video: Hoe Games Voor Linux Te Installeren
Video: How To Play Windows Games On Linux 2021 (AAA Gaming On Any Linux Distro, Finally!) 2024, Mei
Anonim

Het Linux-besturingssysteem trekt elk jaar meer en meer gebruikers met zijn brede functionaliteit en flexibiliteit van beheer. Een ander voordeel van Linux-distributies is de compatibiliteit met verschillende softwareproducten, waaronder games die zijn ontworpen voor andere besturingssystemen.

Hoe games voor Linux te installeren
Hoe games voor Linux te installeren

Noodzakelijk

Linux OS, Q4Wine-programma

instructies:

Stap 1

Om games te installeren heb je het programma Q4Wine nodig. Download het van internet of uit de repository.

Voer het programma uit en ga naar het tabblad Prefixen. Selecteer in de lijst die wordt geopend de optie Nieuw maken. Hierdoor wordt de installatiewizard gestart. Klik in het eerste venster op de knop Volgende, geef in het volgende venster de naam van uw voorvoegsel op, evenals het pad ernaartoe. Zorg er in dit geval voor dat u de optie Create Wine Fake Drive aanvinkt. Ga verder met de configuratie met de standaardwaarden. Druk op de knop Voltooien in het laatste venster.

Stap 2

Vervolgens moet u een virtuele Wine-schijf maken. Het programma start automatisch de wizard Schijf maken. Klik op Volgende bij de eerste stap, schrijf in het tweede venster de gebruikersnaam en organisatie, met de onderstaande regel de vereiste versie van het besturingssysteem aan. Bij de derde stap specificeert u voor het gemak van het gebruik van het programma het e-mailprogramma en de browser die u gebruikt.

Stap 3

Specificeer in het vierde venster de volgende parameters: D3DRenderer - laat de standaardwaarde staan;

LockMode - selecteer ook Standaard;

Multisampling - druk op de Aan-knop;

Videogeheugen - specificeer de grootte van het geheugen van de geïnstalleerde videokaart (in megabytes);

OffScreenMode is de standaard. Klik na het aanbrengen van de wijzigingen op de knop Voltooien.

Stap 4

Om het programma te laten werken, moet u DirectX installeren. Klik op het tabblad Instellingen en ga naar het menu Systeemsoftware. De lijst Huidige prefix wordt geopend, selecteer de prefix van de game die moet worden geïnstalleerd. Klik vervolgens bovenaan het scherm op de knop Winetricks uitvoeren en selecteer Winetricks installeren. Selecteer directx9 in het menu dat wordt geopend. Klik op Installeren om de installatie te starten. Het DirectX-installatieproces begint. Als u klaar bent, klikt u op Afsluiten.

Stap 5

Nu hoef je alleen nog maar de game zelf te installeren. Open het hoofdmenu van het programma, klik met de rechtermuisknop op de vrije ruimte en selecteer Nieuw. Hiermee heb je een nieuwe directory aangemaakt, geef deze een willekeurige naam en selecteer deze dan. Selecteer Uitvoeren in het contextmenu van de map. Geef vervolgens het pad naar het exe-bestand van het spel op en het programma begint het te installeren. Na de installatie kun je de game starten en genieten van de gameplay.

Aanbevolen: