Hoe Kies Je Een Processor Voor Games

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Processor Voor Games
Hoe Kies Je Een Processor Voor Games

Video: Hoe Kies Je Een Processor Voor Games

Video: Hoe Kies Je Een Processor Voor Games
Video: Hoe Kies je de BESTE Processor? Intel vs AMD Processor Benchmarks - PC Detective #1 2024, Mei
Anonim

Met goede reden kunnen we zeggen dat de processor het belangrijkste onderdeel van elke computer is, aangezien zijn hoofdtaak is om binnenkomende commando's uit te voeren en berekeningen uit te voeren. De keuze van de processor moet serieus worden genomen.

Hoe kies je een processor voor games
Hoe kies je een processor voor games

instructies:

Stap 1

Om de juiste processor te kiezen, moet u de kenmerken ervan kennen. Let allereerst op een van de belangrijkste parameters - klokfrequentie, d.w.z. het aantal bewerkingen dat in 1 seconde kan worden uitgevoerd. Hoe hoger, hoe sneller de gegevensverwerking gaat.

Stap 2

Let op het aantal cores in de processor. In dit stadium van de ontwikkeling van computertechnologie heeft de toename van de klokfrequentie haar grenzen bereikt. Daarom worden multi-coreprocessors steeds populairder, d.w.z. die waarin meerdere programma's tegelijkertijd kunnen worden gestart en, wat belangrijk is, zonder prestatieverlies. Tegenwoordig zijn de meeste games aangepast om 1 of 2 cores te gebruiken, d.w.z. met een processor met een groot aantal ervan, zul je geen significante prestatieverbetering zien. Maar de tijd is niet ver weg dat programma's die multi-core apparaten gebruiken massaal zullen verschijnen. Daarom, als de materiële mogelijkheden het toelaten, kies dan met een gelijke frequentie een processor met een groot aantal kernen.

Stap 3

Busfrequentie - de snelheid waarmee informatie van en naar de processor wordt verzonden, d.w.z. hoe hoger het is, hoe beter.

Stap 4

Besteed aandacht aan een belangrijke parameter - de grootte van de processorcache. Het is een hoogfrequente eenheid in de kern, die een hogere lees- en schrijfsnelheid heeft dan RAM, wat de prestaties aanzienlijk verbetert. Elke processor heeft een cache van niveau 1 en 2. Er is mogelijk geen cache op het derde niveau. De cachegrootte van het eerste niveau is van 8 tot 128 Kb. Het heeft de hoogste verwerkingssnelheid. De L2-cache is langzamer. Het volume is van 128 tot 12288Kb. Trek een conclusie: bij gelijke kenmerken heeft het de voorkeur om een processor te hebben met een groter cachegeheugen van het eerste en tweede niveau.

Stap 5

Al het bovenstaande zijn de belangrijkste kenmerken die direct van invloed zijn op de prestaties van de processor. Een ander detail waar je zeker op moet letten is de socket - connector voor installatie. Vergeet het niet. Hetzelfde type connector moet op het moederbord van uw computer worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: