Hoe Maak Je Een Presentatie Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Presentatie Op Een Computer
Hoe Maak Je Een Presentatie Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Presentatie Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Presentatie Op Een Computer
Video: Hoe maak je een PowerPoint presentatie? | PowerPoint basics | PPT Solutions 2024, Mei
Anonim

Presentaties zijn een universeel hulpmiddel voor marketeers en ontwerpers, opvoeders en coaches, ingenieurs, analisten en economen. Het maken van presentaties wordt zowel voor werkdoeleinden beoefend voor het visualiseren van een grote hoeveelheid informatie, als voor het maken van een heldere en kleurrijke videoreeks van schilderijen, cliparts, foto's, collages en educatieve dia's voor kinderen.

Hoe maak je een presentatie op een computer
Hoe maak je een presentatie op een computer

instructies:

Stap 1

Voor het maken van een presentatie kunt u het beste Microsoft Office PowerPoint 2003 of 2007 gebruiken. Wanneer u kantoortoepassingen op een willekeurige computer installeert, wordt PowerPoint automatisch opgenomen in de lijst met standaard Microsoft Office-programma's. Met behulp van Microsoft Office PowerPoint kunt u elke presentatie maken: eenvoudig en schematisch, met grafieken en diagrammen, helder en dynamisch, boordevol foto's, flitselementen en designlekkernijen. Het hangt allemaal af van het doorzettingsvermogen, de verbeeldingskracht en het professionalisme van de maker van de presentatie.

Stap 2

Om het proces van het maken van een presentatie te starten, moet u het programma starten en een dia-indeling selecteren. Om dit te doen, klikt u op het bureaublad met de rechtermuisknop op de vrije ruimte waar geen bestanden zijn en selecteert u vervolgens in het menu dat verschijnt "maken" en het gewenste programma - "Microsoft PowerPoint-presentatie".

Stap 3

In de linkerkolom kunt u presentatiedia's toevoegen, verwijderen en verplaatsen. Om te creëren, klik ergens met de rechtermuisknop en selecteer "create slide". Om te verwijderen, moet u op de extra dia klikken en "verwijderen" selecteren in het menu dat verschijnt. Om te verplaatsen, moet u de gewenste dia ingedrukt houden met de linkermuisknop en deze vervolgens naar een nieuwe plaats verplaatsen.

Stap 4

Voor een nieuwe dia moet u eerst de lay-out kiezen, d.w.z. schets waar de titel, tekstmateriaal, afbeeldingen, afbeeldingen en andere elementen zich zullen bevinden. Microsoft PowerPoint heeft al voorinstellingen met variaties, dus je kunt ze gebruiken. Klik met de rechtermuisknop op de gemaakte dia en selecteer "dia-indeling" in het menu. Bekijk alle voorgestelde opties in de linkerkolom en kies degene die het beste bij uw presentatie past. De lay-out kan zowel voor de hele presentatie als geheel als voor elke dia afzonderlijk worden gekozen.

Stap 5

Met de ontwerpfunctie kunt u een presentatieontwerpsjabloon, kleurenschema kiezen of specifieke animatie-effecten instellen. Om met deze functionaliteit te werken, zoekt u een knop met deze naam op de werkbalk, meestal bevindt deze zich aan de rechterkant. De programmadatabase bevat de meest populaire algemene themasjablonen voor presentatieontwerp.

Als u een ontwerpsjabloon alleen op een specifieke dia of op meerdere wilt toepassen, moet u de cursor over het gewenste ontwerp houden, met de linkermuisknop klikken op het veld met een pijl die aan de zijkant verschijnt en de optie "Toepassen op geselecteerde dia's".

Als je de vaardigheden hebt om met grafische programma's te werken, kun je unieke sjablonen voor presentaties maken van je eigen tekeningen, foto's en cliparts. Om je eigen foto als achtergrond toe te voegen, moet je "invoegen" selecteren in het bovenste menu, "foto" zoeken in dit tabblad en de optie "uit bestand" selecteren. Upload de gewenste foto. Om de tekst en andere informatie niet te verdoezelen, moet u er met de rechtermuisknop op klikken, "bestellen" selecteren en het "op achtergrond" instellen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Voor de duidelijkheid wordt aanbevolen om afzonderlijke dia's te voorzien van foto's, videomateriaal, grafieken en diagrammen. Vrijwel elk grafisch materiaal kan harmonieus in de algehele stijl van de presentatie passen, vooral omdat u met de functionaliteit de presentatie kunt laten klinken en zelfs dia's kunt voorzien van afzonderlijke geluidseffecten.

Stap 7

Voor elke dia met tekstinformatie kunt u het lettertype, de grootte en de kleur selecteren. Als je een project voor een groot publiek aan de muur voorbereidt in plaats van op een computer, maak dan het lettertype groter. Van de laatste rijen zal het moeilijk zijn om een 12-15-punts lettertype te onderscheiden. In sommige opzichten is het werken met het tekstgedeelte van een presentatie vergelijkbaar met de functionaliteit van Microsoft Office Word. Voeg voor de duidelijkheid en een betere perceptie van informatie een lege regel toe tussen alinea's. Gebruik vaker lijsten, tabellen, grafieken om het tekstmateriaal interessanter te maken.

Stap 8

Video- en audiomateriaal kan je presentatie opfleuren, maar het is belangrijk om het met mate te houden. Als je parallel aan de presentatie iets gaat vertellen, hoef je geen achtergrondmuziek in te voegen. Het is beter om geluidseffecten toe te voegen op plaatsen waar belangrijke informatie verschijnt of dia's wisselen. Om zo'n effect toe te voegen, moet je het tabblad "invoegen" in het hoofdmenu en "films en geluid" erin selecteren. Zoek het gewenste bestand, voeg het toe en geef aan op welk punt het moet worden afgespeeld - door erop te klikken of bij het laden van een dia. Video's worden op dezelfde manier toegevoegd.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 9

Voeg animatie toe bij het wisselen van dia's, zodat ze soepel in elkaar overgaan. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de gewenste dia, selecteer "dia's wijzigen" in het menu dat verschijnt en aan de linkerkant verschijnt een kolom met overgangsopties. Als u wilt, kunt u op de knop "Toepassen op alle dia's" klikken, zodat u niet voor elke dia een afzonderlijke animatie hoeft in te stellen.

Stap 10

Wanneer uw presentatie is voltooid, controleert u of de dia's correct worden weergegeven en of de animatie wordt afgespeeld. Selecteer hiervoor het tabblad "view" in het bovenste menu en "play slides" daarin. Of druk gewoon op de F5-knop op uw toetsenbord. Alle dia's worden afgespeeld in de opgegeven volgorde, vervangen na een bepaalde tijdsperiode of door met de muis te klikken. Indien nodig kunt u vrij tussen dia's bewegen - klik met de rechtermuisknop ergens, selecteer "volgende", "terug", "ga naar dia" en selecteer de gewenste. Zo kom je snel op de juiste plek, wat belangrijk is bij een lange presentatie.

Aanbevolen: