Hoe Maak Je Een Presentatie Op Een Computer Met Power Point

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Presentatie Op Een Computer Met Power Point
Hoe Maak Je Een Presentatie Op Een Computer Met Power Point
Anonim

Een presentatie is de beste manier om uw project kort te communiceren aan uw instructeur of sponsors. Hiermee kunt u al uw gedachten in slechts een paar minuten duidelijk en beknopt uitdrukken. Voorheen tekenden mensen om werk te presenteren handmatig afbeeldingen en maakten ze een album. Nu zijn elektronische versies in gebruik, die in een paar klikken zijn gemaakt. Daarom moet iedereen weten hoe een presentatie op een computer moet worden gemaakt.

Hoe maak je een presentatie op een computer
Hoe maak je een presentatie op een computer

Noodzakelijk

  • - Microsoft Office Powerpoint
  • - Een computer waarop Windows XP en hoger is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Download en installeer Microsoft Office Power Point. Het is een van de beste presentatiesoftware die bij Microsoft Office wordt geleverd. De interface is eenvoudig en duidelijk en de systeemvereisten zijn laag, dus het programma zal correct werken, zelfs op zwakke computers.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Maak een nieuwe presentatie. Klik hiervoor op "Bestand" en selecteer "Nieuw" in het geopende venster. Nou, je weet al hoe je een presentatie op een computer moet maken.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Selecteer een diatype. Zoek op het menutabblad "Start" het item "Lay-out", klik in het vervolgkeuzemenu op een van de opties. De lay-out bepaalt welke gegevens en in welke volgorde op het blad verschijnen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Bewerk de tekst. Klik één keer om de bijschriften van de diatitel en diatekst te selecteren, verwijder de tijdelijke aanduidingstekst daar en voer uw gegevens in. Probeer de titel informatief te houden en de hoofdgedachte duidelijk weer te geven.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Voeg geluid, diagram, afbeelding toe. Ga naar het menutabblad "Invoegen" en gebruik de voorgestelde tools. Met afbeeldingen en geluidseffecten ziet de presentatie er aantrekkelijk en interessant uit. De basisprincipes van het maken van een presentatie op een computer zijn de basisprincipes van ontwerp en marketing, niet alleen technische geletterdheid.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Kies een ontwerpsjabloon. Zoek het menutabblad "Ontwerp", kies een van de sjablonen. Pas het desgewenst aan met behulp van de items "Achtergrondstijlen", "Kleuren", "Lettertypen".

Afbeelding
Afbeelding

Stap 7

Voeg een nieuwe dia toe. Klik met de rechtermuisknop in het rechterzijvenster met het label "Dia's". Selecteer in het contextmenu Nieuwe dia.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 8

Pas overgangen aan. Nadat alle dia's zijn gemaakt, gaat u terug naar het venster "Dia's" en houdt u tegelijkertijd de toetsen Ctrl en A. Ga naar het hoofdmenu-tabblad "Overgangen". Stop uw keuze op een van de sjablonen. Pas desgewenst de tijd aan waarna de ene dia door een andere wordt vervangen. Als dit niet het geval is, laat dan een vinkje achter in het vakje "Bij klikken".

Afbeelding
Afbeelding

Stap 9

Sla uw presentatie op. Ga opnieuw naar het menu "Bestand", selecteer het item "Opslaan". Voer in het eerste veld de bestandsnaam in, in het tweede - het formaat. De voorkeur gaat uit naar PowerPoint Presentatie 97-2003. Dit formaat werkt in maximale compatibiliteitsmodus en werkt op elke computer, daarom wordt het aanbevolen in verschillende instructies voor het maken van een presentatie op een computer.

Aanbevolen: