Hoe Maak Je Een Animatie Voor Een Presentatie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Animatie Voor Een Presentatie
Hoe Maak Je Een Animatie Voor Een Presentatie

Video: Hoe Maak Je Een Animatie Voor Een Presentatie

Video: Hoe Maak Je Een Animatie Voor Een Presentatie
Video: Hoe maak je een animatie in PowerPoint? | PowerPoint Basics | PPT Solutions 2024, Mei
Anonim

De Microsoft Office PowerPoint-tool heeft vier soorten animatie: invoer, selectie, afsluiten en aangepast bewegingspad, die allemaal kunnen worden toegevoegd aan afzonderlijke dia's of hun lay-outs. Met PowerPoint kunnen gebruikers ook audio toevoegen aan presentaties en video importeren en bewerken.

Hoe maak je een animatie voor een presentatie
Hoe maak je een animatie voor een presentatie

instructies:

Stap 1

Maak een invoeranimatie. Selecteer het tabblad "Animatie". Klik in het presentatievoorbeeldscherm op het object dat u wilt animeren. Klik met de rechtermuisknop op de pijl-omlaag (in de rechterbovenhoek van het tabblad). U kunt de invoeranimatie kiezen in de vorm van objectverdwijning, vlucht, hervormen, wiel, schalen, rotatie, enz.

Stap 2

Klik op een animatie-effect waarmee u een object of de vorm ervan kunt benadrukken wanneer het binnenkomt. Als u bijvoorbeeld op de gewenste afbeelding op het scherm klikt en de vervagingsanimatie selecteert, verschijnt de afbeelding geleidelijk, donkerder en helderder dan de omringende achtergrond.

Stap 3

Maak een output animatie. U kunt profiteren van opties zoals pulse, caleidoscoop, swing, verkleuring, verduistering en bliksem. Selecteer een object op de dia, klik op Animatie toevoegen en klik vervolgens op de knop Effectopties. Plaats de muisaanwijzer op elke optie om te bepalen welke het beste werkt en selecteer deze vervolgens. U hebt nu een animatie gemaakt die van invloed is op hoe het object de dia verlaat.

Stap 4

Probeer een willekeurig pad van het object te animeren. Een gedefinieerd bewegingspad zorgt ervoor dat een afbeelding of tekst op het PowerPoint-scherm in een rechte lijn, cirkel of gebogen pad beweegt. Teken een spoor of kies een kant-en-klaar exemplaar. Ga naar het tabblad "Invoegen" bovenaan het scherm, selecteer het automatische pad. Klik op het onderscheidende lijnpictogram om uw eigen pad op het scherm te tekenen.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op het object en selecteer Animatie-instellingen. Selecteer de bewegingssnelheid, de intervallen waarmee de animatie wordt uitgevoerd en, indien nodig, de soundtrack. Druk op de F5-toets op je toetsenbord en test de gemaakte animatie.

Aanbevolen: