Doorgestreept Schrijven

Inhoudsopgave:

Doorgestreept Schrijven
Doorgestreept Schrijven

Video: Doorgestreept Schrijven

Video: Doorgestreept Schrijven
Video: Het beoordelingsformulier cgi Prove2Move 2020 2024, Mei
Anonim

Afhankelijk van de specifieke doeleinden van het schrijven van afzonderlijke tekstblokken of inscripties, is het beter om verschillende letterstijlen te gebruiken. Hierdoor zullen ze er expressiever uitzien en zal het voor de lezer moeilijker zijn om fouten te maken bij het begrijpen van de betekenis van de inscriptie. Een manier om u te helpen geschreven tekst correct te begrijpen, is door een doorgestreept lettertype te gebruiken.

Doorgestreept schrijven
Doorgestreept schrijven

instructies:

Stap 1

Selecteer in de teksteditor van Microsoft Word de tekst die u wilt doorstrepen, klik met de rechtermuisknop en selecteer de regel Lettertype in het contextmenu. Er wordt een venster geopend met verschillende instellingen op twee tabbladen. In het gedeelte "Wijziging" van het tabblad "Lettertype", biedt het allereerste selectievakje het doorgestreepte type letters dat u nodig hebt. Vink het vakje aan en klik op de knop "OK".

Stap 2

Klik in de grafische editor Adobe Photoshop op de tekstlaag waarvan u het lettertype wilt doorhalen en vouw vervolgens het gedeelte "Venster" van het menu uit. U moet de regel "Symbool" erin selecteren om het paneel te openen waarin u de parameters van de tekst in de geselecteerde laag kunt wijzigen. In de tweede rij van onderen op dit paneel staan pictogrammen, die elk zijn beschilderd met de Latijnse letter T in verschillende spellingen. De doorgestreepte letter in deze lijst komt op de laatste plaats. Klik op het meest rechtse pictogram en krijg het gewenste resultaat - de tekst van het label wordt doorgestreept.

Stap 3

In de HTML-editor kunt u de tekst doorhalen door deze tussen de openings- en sluitingsmarkeringen (en) te plaatsen. Een deel van de code met doorgestreepte tekst kan er als volgt uitzien: Dit is doorgestreepte tekst

Stap 4

Als u in een CSS-editor de stijl van een doorgestreept tekstblok op een HTML-pagina wilt beschrijven, plaatst u het kenmerk text-decoration in de juiste selector en stelt u deze in op line-through. Bijvoorbeeld als volgt: p {text-decoration: line-through;} Hierdoor wordt elke tekst die op de pagina wordt geplaatst met behulp van de alinea-tag (

) wordt weergegeven in doorgestreept lettertype:

Hele alinea doorgestreepte tekst

Aanbevolen: