Hoe Windows Defender Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Defender Uit Te Schakelen
Hoe Windows Defender Uit Te Schakelen

Video: Hoe Windows Defender Uit Te Schakelen

Video: Hoe Windows Defender Uit Te Schakelen
Video: How to Disable or Enable Windows Defender on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Windows Defender is de standaard antivirus die is ingebouwd in het Windows-besturingssysteem vanaf Vista. Deze service is echter niet erg betrouwbaar en verbruikt systeembronnen. U kunt het indien nodig uitschakelen.

Hoe Windows Defender uit te schakelen
Hoe Windows Defender uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Log in op het systeem met een beheerdersaccount. Als u bent aangemeld als een gewone gebruiker of gast, zijn de functie Windows Defender uitschakelen en enkele andere functies niet beschikbaar.

Stap 2

Open het menu "Start" en klik daarin eenmaal op het pictogram "Configuratiescherm". U ziet een map met veel allerlei systeemservices. Selecteer Windows Defender of Windows Defender. Dubbelklik met de linkermuisknop op het pictogram om het te openen. Om de antivirusservice te stoppen, moet u eerst toegang krijgen tot het applicatiebeheer en ook de handtekeningdatabase bijwerken als het systeem meldt dat de huidige database verouderd is. Als een automatische scan van het systeem op virussen is gestart toen de Defender werd gestart, is het beter om te wachten tot deze is voltooid, zodat er geen mogelijke bedreigingsbronnen zijn op het moment dat het programma wordt uitgeschakeld.

Stap 3

Klik op het tabblad Programma's bovenaan het venster. U ziet een instellingenmenu waarin u bepaalde functies kunt deactiveren, evenals Windows Defender volledig kunt uitschakelen. Om ervoor te zorgen dat de antivirus stopt met vervelend met constante pop-upvensters, is het voldoende om realtime bescherming en automatisch scannen uit te schakelen, maar als u de verdediger van het besturingssysteem volledig wilt uitschakelen, schakelt u het selectievakje naast "Gebruik het programma " artikel. Start uw computer opnieuw op om alle wijzigingen door te voeren.

Stap 4

Verbreek uw internetverbinding voordat u doorgaat met het deactiveren van uw antivirusprogramma. Anders kan het systeem weerloos lijken tegen verschillende kwaadaardige virussen. Het pictogram voor de internetverbinding bevindt zich meestal op de taakbalk. Klik er met de rechtermuisknop op en start het contextmenu. Selecteer daarin het item "Verbinding verbreken" en klik erop. Zodra de verbinding met internet is verbroken, kunt u verder gaan met het werken met de Windows Defender-applicatie.

Aanbevolen: