Hoe Windows Defender In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Defender In Te Schakelen
Hoe Windows Defender In Te Schakelen

Video: Hoe Windows Defender In Te Schakelen

Video: Hoe Windows Defender In Te Schakelen
Video: How to Disable or Enable Windows Defender on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Windows Defender is een hulpmiddel om het besturingssysteem Windows Vista te beschermen tegen spyware en mogelijk onveilige software. Windows Defender helpt u ongewenste advertenties, ongeautoriseerde toegang tot vertrouwelijke informatie die op uw computer is opgeslagen en mogelijke afstandsbediening van uw computersysteem te voorkomen.

Windows Defender inschakelen
Windows Defender inschakelen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Configuratiescherm".

Stap 2

Selecteer Beveiliging en open Windows Defender. Windows Defender vereist standaard geen speciale activering en wordt automatisch geladen met het besturingssysteem. Regelmatig wordt om 2 uur 's nachts een automatische systeemcontrole uitgevoerd (tijd kan worden gewijzigd).

Stap 3

Controleer de datum van de laatste systeemscan en de resultaten ervan.

Stap 4

Klik op de knop "Controleren op updates" om de virusdefinities bij te werken.

Stap 5

Klik op de knop Scannen om uw computersysteem te scannen op spyware en malware. Houd er rekening mee dat Quick Scan alleen die delen van uw harde schijf scant waar malware en toepassingen waarschijnlijk zijn geopend op het moment van de scan. De opdracht "Volledige scan" scant alle bestanden op de harde schijf en met de "Aangepaste scan" kan de gebruiker de mappen specificeren die moeten worden gescand.

Stap 6

Klik op de knop Log in de Windows Defender-toepassingsbalk voor volledige informatie over alle acties die door het programma worden ondernomen.

Stap 7

Klik op de knop Programma's om toegang te krijgen tot geavanceerde aanpassingsopties voor Windows Defender.

Stap 8

Schakel het selectievakje "Mijn computer automatisch controleren (aanbevolen)" in het gedeelte "Opties" in en selecteer de gewenste waarden in de velden "Frequentie", "Geschatte tijd" en "Type" uit de voorgestelde.

Stap 9

Selecteer Microsoft SpyNet om lid te worden van de community en informatie over geblokkeerde applicaties te delen.

Stap 10

Selecteer het gedeelte "In quarantaine geplaatste objecten" om informatie te bekijken over de programma's in de quarantainezone en om beslissingen te nemen over het verwijderen (of herstellen) van deze programma's.

Stap 11

Selecteer het gedeelte "Softwareverkenner" om informatie te bekijken over de toepassingen die bij het opstarten en tijdens het testen werden uitgevoerd. Gebruik de knop "Verwijderen" om het geselecteerde programma volledig uit de opstartlijst te verwijderen. Gebruik de knop "Uitschakelen" om het geselecteerde programma uit de opstartlijst uit te sluiten.

Stap 12

Selecteer het gedeelte Toegestane objecten om de lijst met programma's die zijn uitgesloten van Windows Defender Spotlight te bekijken en te bewerken.

Stap 13

Selecteer de Windows Defender-website om naar de Windows Defender-website te gaan.

Aanbevolen: