Hoe De Webcam In Windows Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Webcam In Windows Uit Te Schakelen
Hoe De Webcam In Windows Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Webcam In Windows Uit Te Schakelen

Video: How to Disable Webcam Windows 10 2022, November
Anonim

Met moderne technologieën kunt u met één klik duizenden kilometers afleggen. Het internet kent geen grenzen en programma's zoals Skype laten je de mensen zien van wie je houdt, waar ze ook zijn. Maar u mag online beveiliging nooit vergeten. En als u van plan bent uw webcam een ​​tijdje niet te gebruiken, kunt u deze het beste uitzetten. Voor een meer of minder ervaren hacker is het immers geen probleem om vanaf een andere computer verbinding te maken met je apparaat.

Hoe de webcam in Windows uit te schakelen
Hoe de webcam in Windows uit te schakelen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om uw webcam los te koppelen van uw computer is natuurlijk fysiek, namelijk door simpelweg de USB-kabel los te koppelen (tenzij u een IP-camera gebruikt natuurlijk). Maar handig kan je het natuurlijk niet noemen, zeker niet als het toestel even uit staat. Er zijn meer praktische manieren om uw webcam programmatisch uit te schakelen.

Stap 2

Om dit te doen, zijn er veel verschillende programma's waarmee u webcams direct kunt in- en uitschakelen. Een van de gemakkelijkst te gebruiken is WebCam Aan-Uit. Het hoeft niet eens op uw computer te worden geïnstalleerd. Download en pak het archief gewoon uit met het programma.

Stap 3

Start de applicatie, er verschijnt een klein venster. Klik aan de linkerkant van het venster op de knop Uitschakelen en de webcam wordt op softwareniveau uitgeschakeld. Zowel de camera als de microfoon zijn uitgeschakeld. Het programma deactiveert het apparaatstuurprogramma direct en het systeem ziet het gewoon niet meer. De status van de webcam wordt weergegeven aan de rechterkant van het venster. Na het uitschakelen wordt Uitschakelen naast de naam van het apparaatmodel geschreven.

Stap 4

Om het apparaat in hetzelfde linkergedeelte van het venster in te schakelen, klikt u op de knop Inschakelen. Binnen een seconde zal de webcam werken. Alles gaat heel eenvoudig en snel.

Populair per onderwerp