Norton Antivirus Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Norton Antivirus Uitschakelen
Norton Antivirus Uitschakelen

Video: Norton Antivirus Uitschakelen

Video: Norton Antivirus Uitschakelen
Video: Тестирование Norton 360 ver. 22 2024, Mei
Anonim

Veel antivirussystemen zijn niet eenvoudig uit te schakelen - de beveiligingsinstellingen zijn vaak zo ingesteld dat malware ze niet kan omzeilen. Tegelijkertijd is een volledige afsluiting van het programma onmogelijk door het simpelweg af te sluiten - het is alleen mogelijk om de beveiliging tijdelijk uit te schakelen of het proces geforceerd te beëindigen via de taakbeheerder of het programma te verwijderen.

Norton antivirus uitschakelen
Norton antivirus uitschakelen

instructies:

Stap 1

Open het hoofdvenster van Norton Antivirus. Stel in de instellingen van de beveiligingsparameters op het tabblad "Automatische beveiliging" de waarde in voor het tijdelijk uitschakelen van de beveiliging - een uur, twee, totdat de computer opnieuw wordt opgestart, enz. Tegelijkertijd kunt u het programma niet volledig uitschakelen, omdat een dergelijk item helemaal niet door de ontwikkelaars wordt geleverd. Dit komt door de speciale beveiligingsinstellingen van uw bestandssysteem, veel kwaadaardige programma's kunnen namens de gebruiker toepassingen beëindigen.

Stap 2

Probeer uw antivirus op een andere manier uit te schakelen. Druk op de toetscombinatie Alt + Ctrl + Del en er verschijnt een klein venster op uw scherm - dit is de taakbeheerder. Selecteer het tabblad "Processen" daarin, zoek het woord EGUI.

Stap 3

Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Proces beëindigen of Procesboom beëindigen. Het systeem zal een waarschuwing geven dat deze actie de werking van andere programma's kan beïnvloeden, dus schakel de antivirus alleen uit als het echt nodig is en vergeet niet om deze later in te schakelen voor verdere bescherming.

Stap 4

Als u het Norton-antivirussysteem wilt uitschakelen en vervolgens wilt verwijderen, klikt u op het menu "Start", selecteert u de map "Norton Internet Security" in de geïnstalleerde programma's. Selecteer, indien beschikbaar, het item "Programma verwijderen" en voer de gewenste actie uit volgens de instructies van het systeem. U kunt het programma ook verwijderen via het "Configuratiescherm" door naar het menu "Programma's toevoegen of verwijderen" te gaan.

Stap 5

Zoek het antivirusprogramma in de lijst, selecteer "Verwijderen". Als het systeem niet kan worden verwijderd omdat het programma actief is, gebruik dan Taakbeheer en beëindig het proces op dezelfde manier als beschreven in de vorige stap. Dit item wordt niet aanbevolen voor gebruik, omdat de computer moet worden beschermd door een antivirussysteem.

Aanbevolen: