Hoe Maak Je Een Fb2 Boek

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Fb2 Boek
Hoe Maak Je Een Fb2 Boek

Video: Hoe Maak Je Een Fb2 Boek

Video: Hoe Maak Je Een Fb2 Boek
Video: Hoe maak je een boek? - uitgelegd door Paul van Loon 2024, April
Anonim

De meeste mensen hebben minstens één keer in hun leven het gezegde gehoord: "een boek is het beste cadeau". Lezen is lang zowel een manier van leren als een plezierig tijdverdrijf geworden. Het is waarschijnlijk hierdoor dat er veel manieren van lezen zijn ontstaan. We hebben het over zowel conventionele papieren media als elektronische versies van boeken. De laatste zijn beschikbaar in verschillende formaten, en een van de meest voorkomende is nu "fb2". Met behulp van FB2 kun je boeken mooi en gemakkelijk ontwerpen.

Hoe maak je een fb2 boek
Hoe maak je een fb2 boek

Noodzakelijk

FB Editor-programma, boektekst, computer

instructies:

Stap 1

Zoek FB Editor op internet en download het. Je kunt het downloaden via de onderstaande link. Het is gratis en heel gemakkelijk te leren. Open het programma en typ een korte beschrijving van de tekst van het boek in plaats van de woorden "voer hier een korte annotatie in" blauw te markeren. Als je niets wilt toevoegen, verwijder dan deze woorden.

Stap 2

Wis de gemarkeerde rode tekst "1.0 - Bestand maken" en voer uw naam of alias in. De details van de informatie zijn afhankelijk van voor wie het boek bestemd is. Binnen het gedeelte dat is gemarkeerd met een groene verticale lijn, drukt u op terwijl u de rechtermuisknop ingedrukt houdt. Selecteer "selecteer lichaam". Selecteer bovenaan het menu het item "invoegen" en in het menu dat verschijnt - de parameter "titel". Er verschijnt een horizontale groene lijn - ruimte voor een kop naar uw tekst. Vermeld de auteur en titel (kan worden gekopieerd van het originele document). U kunt nu de rest van de tekst na de titel kopiëren en de groen gemarkeerde woorden "Om het standaarddocument te wijzigen, bewerk het bestand" blank.fb2 "handmatig" vervangen. Door nu op de blauwe knop met de letter "D" te drukken, komen we in een menu met informatie over de tekst, die afzonderlijk is opgeslagen in fb2-bestanden. Houd er rekening mee dat de items "genre", "titel" en "taal" moeten worden ingevuld.

Stap 3

Klik op het vinkje in het menu (of: F8). Het programma controleert de tekst op fouten. Onder aan het scherm zou het bericht "geen fouten gevonden" moeten verschijnen. Sla de tekst op: wijs naar waar, geef het bestand een naam en kies utf-8-codering. Nu elk programma dat kan lezen

Aanbevolen: