Systeempictogrammen Wijzigen

Inhoudsopgave:

Systeempictogrammen Wijzigen
Systeempictogrammen Wijzigen

Video: Systeempictogrammen Wijzigen

Video: Systeempictogrammen Wijzigen
Video: taal wijzigen in Windows 10 2024, September
Anonim

Vaak zijn gebruikers niet tevreden met het standaard desktopontwerp. Ze willen een persoonlijk element toevoegen om de achtergrondafbeelding, het welkomstscherm en de bestands- en mappictogrammen een lust voor het oog te maken terwijl ze op de computer werken. Maar nieuwkomers die besluiten het ontwerp te wijzigen, kunnen worden geconfronteerd met de vraag hoe de systeempictogrammen kunnen worden gewijzigd.

Systeempictogrammen wijzigen
Systeempictogrammen wijzigen

Noodzakelijk

Collectie van iconen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende opties om de standaard systeempictogrammen te vervangen. Controleer eerst de Windows-thema's die beschikbaar zijn op uw computer, misschien vindt u het uiterlijk van de pictogrammen voor een bepaald thema leuk. Klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" geopend.

Stap 2

Zorg ervoor dat u zich op het eerste tabblad bevindt - "Thema's". Gebruik in de sectie met dezelfde naam de vervolgkeuzelijst om een thema uit de collectie te selecteren. In het gedeelte "Voorbeeld" wordt een nieuwe ontwerpoptie weergegeven, u kunt het nieuwe type pictogrammen evalueren en beslissen of u het leuk vindt. Eenmaal bepaald, past u de nieuwe instellingen toe en sluit u het venster. Het wijzigen van het Windows-thema verandert echter niet alleen de systeempictogrammen, maar ook de stijl van andere elementen. Als u hier niet tevreden mee bent, gebruikt u een van de onderstaande methoden.

Stap 3

Zorg ervoor dat uw verzameling aangepaste pictogrammen klaar is voor gebruik: alle archieven zijn uitgepakt, pictogrambestanden bevinden zich in een map die u gemakkelijk kunt vinden. Roep het dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" op de eerder beschreven manier op of via het configuratiescherm ("Start" - "Configuratiescherm" - "Vormgeving en thema's" - "Beeldscherm"). Klik op het tabblad "Bureaublad".

Stap 4

Klik onder aan het dialoogvenster op de knop Bureaublad aanpassen. Er verschijnt een extra venster "Desktop Elements". Ga naar het tabblad Algemeen en zoek het gedeelte Bureaubladpictogrammen. U ziet een veld met miniaturen. Selecteer het pictogram dat u wilt vervangen met de linkermuisknop en klik op de knop Pictogram wijzigen.

Stap 5

Klik in het volgende dialoogvenster Pictogram wijzigen op de knop Bladeren en navigeer naar de map waar de aangepaste pictogrambestanden zijn opgeslagen. Selecteer het juiste pictogram door erop te klikken met de linkermuisknop en klik op de knop "Openen" in het dialoogvenster. Het standaardpictogram wordt vervangen door een aangepast pictogram. Herhaal de bovenstaande stappen voor elk systeempictogram en pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 6

Als de methode u te ingewikkeld lijkt, kunt u een van de programma's gebruiken die zijn ontworpen om met pictogrammen te werken, zoals IconPhile, IconPackager of CandyBar. Installeer de applicatie op uw computer en volg de instructies. De interface van dergelijke programma's is in de regel intuïtief en vereist geen speciale kennis van de gebruiker.

Aanbevolen: