Hoe Maak Je Usb?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Usb?
Hoe Maak Je Usb?

Video: Hoe Maak Je Usb?

Video: Hoe Maak Je Usb?
Video: Hoe maak je USB-VENTILATOR met je handen 2024, Mei
Anonim

In sommige gevallen is het onmogelijk om het besturingssysteem op een standaard manier te installeren - met behulp van een cd-rom. Het wordt aanbevolen om elke USB-drive te gebruiken die kan worden vermomd als een opstartbare schijf met een distributiekit.

Hoe maak je usb?
Hoe maak je usb?

Noodzakelijk

Flashdrive met een capaciteit van ruim 2 GB

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u de USB-drive in de gewenste vorm brengen, namelijk: de USB-stick volledig formatteren en een nieuwe partitie maken, die aanzienlijk verschilt van de standaardpartities van gewone schijven. Om de schijf te formatteren, wordt aanbevolen om speciale software te gebruiken - USB Disk Storage Format.

Stap 2

Dit hulpprogramma is heel gebruikelijk op internet en het zal vrij eenvoudig zijn om het te downloaden. Er is geen installatie vereist, u hoeft alleen het uitvoerbare bestand uit te voeren. Na het starten van het programma verschijnt het hoofdvenster voor u. Hier moeten alle waarden ingevuld worden. Selecteer uw schijf in het blok "Apparaat", bestandssysteem, naam van de flashdrive.

Stap 3

Vink in het gedeelte 'Opmaakopties' de vakjes aan naast de items voor 'Snel formatteren' en druk vervolgens op de knop 'Start' of druk op de Enter-toets. Na een tijdje verschijnt er een bericht op het scherm waarin staat dat de schijf succesvol is geformatteerd. Klik op OK om het venster Schijfopslagindeling te sluiten.

Stap 4

Vervolgens moet u het Grub4Dos Installer-programma uitvoeren, dat u kunt downloaden via de volgende link: https://sourceforge.net/projects/grub4dos/files. Selecteer in het blok Apparaatnaam het item Schijf en geef het pad naar de flashdrive op. Klik op de knop Installeren of de Enter-toets. In het geopende venster zal het programma u informeren over de succesvolle voltooiing van het proces voor het maken van de opstartpartitie.

Stap 5

Het blijft om de inhoud van de installatieschijfkopie uit te pakken naar een USB-flashstation en de netbook opnieuw op te starten om het systeem te installeren. Wanneer u de laptop opstart, drukt u op de F2-knop, u ziet het BIOS Setup-venster. Selecteer in het gedeelte Boot de optie USB of USB-drive als de standaard bootloader.

Stap 6

Druk op F10 en Enter om de wijzigingen in de BIOS-instellingen op te slaan. Nadat de netbook opnieuw is opgestart, verschijnt het systeeminstallatievenster op het scherm.

Aanbevolen: