Een USB-toetsenbord Installeren

Inhoudsopgave:

Een USB-toetsenbord Installeren
Een USB-toetsenbord Installeren

Video: Een USB-toetsenbord Installeren

Video: Een USB-toetsenbord Installeren
Video: How to turn a ps2 keyboard to a usb keyboard ! 2024, Mei
Anonim

Je hebt een nieuwe computer gekocht of hebt net besloten om je vervelende toetsenbord te veranderen. Sluit een nieuw "toetsenbord" aan op je computer en… Werkt het niet? Wees niet gealarmeerd! Het is niet nodig om tot het uiterste te gaan en halsoverkop naar de winkel te rennen voor een ruil. Uw USB-toetsenbord moet correct zijn geïnstalleerd.

Een USB-toetsenbord installeren
Een USB-toetsenbord installeren

Noodzakelijk

  • - USB-toetsenbord;
  • - computer (laptop);
  • - CD met software.

instructies:

Stap 1

Lees de instructies die bij uw USB-toetsenbord zijn geleverd. Controleer of u een stuurprogramma op uw computer moet installeren voordat u het toetsenbord aansluit. Het besturingssysteem installeert automatisch stuurprogramma's zodra het het aangesloten apparaat detecteert. Soms is handmatige installatie van stuurprogramma's vereist. In dit geval wordt er een installatieschijf met instructies bij het apparaat geleverd.

Stap 2

Controleer de software van de fabrikant op compatibiliteit met uw versie van het besturingssysteem. Als de documenten geen compatibiliteitsinformatie bevatten, probeer dan het toetsenbord op uw computer aan te sluiten. Het besturingssysteem kan mogelijk een stuurprogramma vinden dat compatibel is met uw apparaat.

Stap 3

Selecteer de USB-poort waarop uw toetsenbord wordt aangesloten. Zet uw computer uit. Sluit de toetsenbordkabel aan op de USB-poort. Zet uw computer aan. Het besturingssysteem laat u weten dat het apparaat klaar is voor gebruik (als het de driver vindt en automatisch installeert). Of het zal aanbieden om een schijf in het station te plaatsen en de stuurprogramma's zelf te installeren.

Stap 4

Open het diskettestation. Plaats de driverschijf in de lade. Sluit het station en wacht tot de schijf is geladen. Installeer het toetsenbordstuurprogramma door de aanwijzingen op uw computermonitor te volgen. Controleer aan het einde van de installatie van het stuurprogramma of er extra software moet worden geïnstalleerd (zie instructies).

Stap 5

Als het toetsenbord niet werkt, probeer het dan op een andere USB-poort aan te sluiten (probeer alle beschikbare). Ga naar BIOS en controleer of ondersteuning voor USB-toetsenbord is ingeschakeld. Het zou er als volgt uit moeten zien: Ondersteuning voor USB-toetsenbord - ingeschakeld. Gebruik als laatste redmiddel een USB/PS-2-adapter om het toetsenbord aan te sluiten op de PS-2-poort (meegeleverd met de meeste USB-toetsenborden).

Aanbevolen: