Wat Is Een Virtuele Schijf?

Wat Is Een Virtuele Schijf?
Wat Is Een Virtuele Schijf?

Video: Wat Is Een Virtuele Schijf?

Video: Wat Is Een Virtuele Schijf?
Video: Virtual Hard Disks 2024, Mei
Anonim

Je hebt vast wel eens een situatie gehad waarin je een game of een film wilde kopiëren, maar dit wordt onmogelijk vanwege het feit dat er beveiliging op de schijf is geïnstalleerd. Er is een uitweg uit deze situatie, u kunt een schijfkopie maken, de exacte kopie ervan, die wordt afgespeeld op een virtuele schijf.

Wat is een virtuele schijf?
Wat is een virtuele schijf?

Er is een uitdrukking "virtuele schijf", het is niet helemaal correct. Het maken van een kopie van een schijf vereist twee elementen.

Het eerste item is het schijfkopiebestand. Het bevat een kopie van het bestandssysteem, de structuur en de gegevensinhoud die op de originele media staan (cd, dvd, HD-DVD, Blu-ray). Dit bestand dupliceert een reeks sectoren van de originele media. Er zijn verschillende soorten schijfkopiebestanden, afhankelijk van het programma waarin ze zijn gemaakt en waarvoor ze zijn gemaakt: *. ISO - de meest voorkomende extensie voor afbeeldingsbestanden; *. IMG, *. DMG; *. VCD (VirtualCD); *. NRG (Nero Burning ROM); *. MDS / *. MDF (DAEMON Tools, Alcohol 120%). *. PQI (DriveImage); *. DAA (PowerISO); *. VDF (FreeVDF, VDFCrypt); *. CCD / *. IMG / *. SUB (CloneCD).

Het tweede element is de virtuele diskettedrive. In dit geval betekent "virtueel" dat er geen puur fysieke schijf is, maar dat er een programma is dat de werking ervan emuleert in de besturingssysteemomgeving.

Om correct te zijn, is het concept van "virtuele schijf" van toepassing op het werken met virtuele machines, dat wil zeggen met programma's die de technische parameters van een computer emuleren en waarmee u programma's en besturingssystemen kunt installeren. Een virtuele schijf is in dit geval een bestand dat in een virtuele machine is gedefinieerd als een fysieke schijf die wordt gebruikt om informatie op te slaan. Het kan een image van een harde schijf zijn of een image van een optische schijf of een diskette.

Schijfkopieën worden gebruikt om grote softwarepakketten zoals GNU / Linux te distribueren en om software te installeren op vergelijkbaar geconfigureerde computers. Deze bestanden zijn onmisbaar voor het opslaan, overbrengen en gebruiken van gegevens zonder optische media. Afbeeldingen worden gebruikt om gegevens op harde schijven te archiveren en kunnen daardoor worden geopend en uitgevoerd met behulp van archiveringsprogramma's.

Aanbevolen: